Ai carte, ai parte de gratuitate la Grădina Botanică din Cluj

Clujenii pot vizita gratuit Grădina Botanică „Alexandru Borza”, mâine, 23 aprilie, de Ziua Internațională a Cărții, zi în care biletele clasice vor fi înlocuite cu cărți. Acțiunea are un precedent: anul trecut, tot pe 23 aprilie, inițiatorii campaniei „Cu cărțile pe față” s-au bucurat de un succes extraordinar al acestei gratuități, finalul zilei însumând peste 1.200 de oameni care au intrat în Grădina Botanică fără bilet, doar arătând o carte.

„Ni se potrivește foarte bine această inițiativă. Unul din motivele pentru care campania Cărțile pe față e atât de îndrăgită este faptul că duce cărțile acolo unde nu le vezi de obicei și reușește să scoată în evidență beneficiile oferite de lectură, recompensând într-un mod creativ cititorii. Anul trecut, am reușit astfel să lansăm ideea de a folosi o carte pe post de bilet”, spune Petruța Grijincu, membră a echipei Cărțile pe față.

Până la acest moment s-au anunțat deja sute de oameni interesați și încântați de ideea de a petrece ziua de joi în Grădina Botanică, citind într-o atmosferă plăcută și odihnitoare. Au apărut multe cereri și din restul țării, oamenii sunt dornici ca această inițiativă să fie implementată și în alte orașe.

Inițiativa face parte din acțiunile campaniei Cărțile pe față, cu sprijinul Asociației Studenților de la Business și al Universității Babeș-Bolyai.

Lanț uman, în onoarea cărții 

De asemenea, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, sărbătorită pe 23 aprilie, Litera, Ring, Universitatea Babeș-Bolyai și Cărțile pe față organizează campania Noaptea Cărților Deschise la Cluj.

„Te invităm să înconjurăm împreună Universitatea Babeș-Bolyai, ținând în mâini câte o carte deschisă, oferită de Litera! Joi, 23 aprilie, începând cu ora 18.30, peste 2.000 de cărți își așteaptă iubitorii la Universitatea Babeș-Bolyai. Vă provocăm să fim cât mai mulți și să formăm un mare lanț uman, în onoarea cărții. Campania se desfășoară simultan în București, la Casa Poporului. Hai să demonstrăm că și românii acordă cărții și lecturii atenția cuvenită și că ne aliniem țărilor din întreaga lume, unde sărbătorirea Zilei Internaționale a Cărții prin campanii culturale de anvergură este deja o tradiție”, transmit organizatorii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu