1.110 persoane din învățământul clujean s-au înscris pentru vaccinarea cu prioritate. Cele mai multe unități școlare din județ sunt încă în scenariul roșu

Foto: Transilvania Reporter

Vaccinarea cu prioritate a personalului didactic și nedidactic din școlile clujene a început ieri și va dura până în data de 10 martie. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean, la cele trei centre speciale înființate în Cluj-Napoca s-au înscris deja pentru prima doză de vaccin anti-Covid 1.110 persoane.

De asemenea, pe platforma specială Ro-Vaccinare, sunt deja programate pentru vaccinare 4.861 de cadre didactice și personal auxiliar și nedidactic din județul Cluj, în timp ce, de la debutul etapei a doua, s-au vaccinat deja 1.592 persoane din sistemul de învățământ clujean.

”Există o planificare riguroasă făcută de la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Cluj, transmisă atât Prefecturii Cluj, cât și Direcției de Sănătate Publică a județului Cluj. Am făcut noi această evidență centralizată, ca urmare a disponibilității profesorilor de a accesa acest serviciu pe culoarele de vaccinare nou înființate.

Au înțeles tot mai mulți nevoia acestui exercițiu individual de responsabilitate, și sperăm și colectiv până la urmă, astfel încât să putem diminua răspândirea virusului, iar activitatea educațională să se poată desfășura în proporție mai mare cu prezența fizică la școală”, a declarat pentru Transilvania Reporter, Amalia Gurzău, purtătorul de cuvânt al ISJ Cluj.

Există un grafic pentru perioada 1-10 martie pentru cele 6 fluxuri de la cele trei centre de vaccinare, colaterale activității de vaccinare demarată prin planificarea specială. În cifre,

Pentru învățământul preuniversitar clujean există trei centre de vaccinare deschise pentru încă o săptămână:

– 2 fluxuri de vaccinare cu AstraZeneca → la Colegiul Tehnic de  Transporturi „Transilvania”;

– 2 fluxuri de vaccinare cu AstraZeneca → la Școala Generală „Iuliu Hațieganu“;

– 2 fluxuri de vaccinare cu Pfizer → la Școala Gimnazială „Ion Creangă“.

Du-te-vino cu scenariile de funcționare

În ce privește evoluția ratei de incidență a cazurilor de coronavirus, numărul unităților școlare și preșcolare trecute de la un scenariu de funcționare la altul a fost într-o permanentă dinamică.

Astfel, pe 8 februarie, data de la care s-au reluat cursurile semestrului II, în județul Cluj existau 129 de școli și grădinițe în scenariul I, cu prezentă integrală face-to-face în procesul de învățământ. Astăzi, la aproape o lună, numărul acestora a scăzut la 96. De asemenea, la reluarea cursurilor, existau 194 de unități școlare în scenariul III, cu prezență fizică doar a preșcolarilor și elevilor din clasa a IV-a pregătitoare, iar astăzi cu 7 mai puține. De semnalat că și pe 8 februarie, dar și pe 2 martie, cele mai multe unități școlare se aflau în scenariul roșu de funcționare.

08 februarie Scenariul I 129 02 martie Scenariul I 96
Scenariul II 117 Scenariul II 157
Scenariul III 195 Scenariul III 187
Total 440 440

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu