CFR Cluj / Liber la transferuri

După trei sezoane şi jumătate petrecute la CFR Cluj, Ioan Hora, va fi împrumutat la FCM Târgu Mureş, pentru partea a doua a campionatului, împreună cu fostul internaţional Laszlo Sepsi

Instalat în funcţia de antrenor principal la CFR Cluj, Vasile Miriuţă a anunţat primele mutări la gruparea feroviară. Astfel, tehnicianul a renunţat deja la Ioan Hora şi Laszlo Sepsi, fotbalişti care nu au reuşit să se impună în tricoul vişiniu, în ciuda calităţilor pe care le-au arătat înainte de a fi achiziţionaţi de CFR. Cei doi vor fi împrumutaţi la FCM Tâgu Mureş până la sfârşitul campionatului, formaţia pregătită de Ioan Ovidiu Sabău având ulterior opţiune pentru transferul definitiv al fotbaliştilor.

Ioan Hora a ajuns la Cluj în vara anului 2010 şi a strâns în cele trei sezoane şi jumătate 76 de meciuri în prima echipă, pentru care a şi marcat de şase ori, însă, inconstanţa de care a dat dovadă fostul internaţional de tineret al României, l-au ţinut mai mereu pe bancă. De altfel în primele 19 meciuri disputate în actualul campionat Hora a jucat de 10 ori pentru CFR, dar numai trei dintre aceste meciuri le-a început ca şi titular.

În vârstă de 25 de ani, Ioan Hora şi-a trecut în palmares un titlu de campion al României şi o Supercupă alături de CFR Cluj, ambele cucerite în 2010. Laszlo Sepsi are 27 de ani şi un CV impresionant în care regăsim formaţii precum Benfica Lisabona, Rennes sau Racing Santander.

Fundaşul de bandă dreaptă are şi trei apariţii în tricoul echipei naţionale de fotbal a României şi a fost considerat la un moment dat drept un jucător de mare perspectiva, însă, la CFR nu a reuşit să se impună ca titular, evoluând în numai 5 partide în prima parte a campionatului.

Celor doi li s-ar putea alătura căpitanul Ricardo Cadu, căruia şefii din Gruia îi caută echipă în Portugalia. “Din păcate vârsta nu ne iartă pe niciunul dintre noi. Cadu este un jucător exponenţial pentru noi, dar este momentul să căutăm soluţii pentru postul de fundaş central”, spunea la finalul anului trecut patronul Paszkany Arpad, făcând referire la căpitanul echipei sale.

La capitolul achiziţii, deocamdată, doar Monroi a fost transferat la CFR. Fotbalistul vine de la Ceahlăul Piatra Neamţ, fosta echipă a lui Vasile Miriuţă, şi a costat gruparea CFR-istă doar 40.000 de euro, spaniolul intrând în ultimele şase luni de contract cu gruparea din Moldova. CFR îşi va relua pregătirile la sfârşitul săptămânii viitoare, urmând să efectueze primul cantonament în Turcia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu