Denis Szep a fost împrumutat de FCSB la Minaur Baia Mare

Fotbalistul crescut la Școala de Fotbal Ardealul Cluj-Napoca, Denis Szep (foto, în vedre), legitimat la FCSB, va evolua în partea a doua a sezonului în curs la Minaur Baia Mare, grupare antrenată de Vasile Miriuță. Fotbalistul de 19 ani este de meserie atacant și a fost achiziționat de clubul bucureștean în februarie anul trecut, la pachet cu alți cinci tineri jucători, Cristian Tand (fundaș central), Cătălin Vaida (atacant), Andrei Istrate (atacant), Rareș Trif (mijlocaș) și Lucian Moldovan (fundaș), toți de la Școala de Fotbal Ardealul.

„Majoritatea copiilor de la noi au calități pentru fotbalul de performanță, dar depinde de ei și de caracterul lor dacă vor ajunge departe. Sunt foarte mulți factori de care depinde ascensiunea unui jucător tânăr, de la seriozitatea lor, la mediul în care o să ajungă. Contează de ce antrenori vor avea parte, de pericolele existente. Ei sunt trași în capcane de la 14, 15 ani, cel mai periculos fiind anturajul.

Un rol foarte important îl are familia și educația. Să fii sportiv nu înseamnă doar să dai cu piciorul într-o minge, contează și cum te îmbraci în afara terenului, cum te comporți la școală, în relația cu lumea, trebuie să fii un exemplu pentru ceilalți. Noi așa îi educăm la Școala Ardealul. Sunt sigur că la Baia Mare Szep va confirma și se va întoarce la FCSB”, a declarat Călin Moldovan, fost portar la Universitatea Cluj, în prezent antrenor la Școala Ardealul.

Conform înțelegerii dintre FCS și Școala de Fotbal clujeană, bucureștenii vor achita câte 20.000 de euro pentru fiecare din cei șase, în momentul în care vor debuta în echipa de seniori a roș-albaștrilor. În plus, Școala de Fotbal Ardealul va mai încasa câte 20% din viitoarele transferuri ale lui Szep, Tand, Vaida, Istrate, Trif și Moldovan.

Distribuie:

Postaţi un comentariu