Situație incredibilă în handbal. FRH obligă peste 300 de sportivi să joace într-un focar de coronavirus, în două săli închise de DSP!

Potaissa Turda/ Foto: Dan Bodea (Arhivă)

Meciurile etapei a 10-a a Ligii Naționale de handbal masculin se vor disputa toate, vineri, 22 septembrie, la Sfântu Gheorghe și vor fi găzduite de „Sepsi Arena”și „Kati Szabo” în ciuda faptului că autoritățile locale au închis sălile de sport din cauza numărul mare de cazuri de coronavirus a depășit pragul de 3 la mia de locuitori, iar Consiliul Județean pentru Situații de Urgență Covasna a decis că, timp de 14 zile începând cu 20 octombrie, în reședința de județ sunt interzise activitățile în sălile de sport!

Conform deciziei menționate, pe teritoriul municipiului Sfântu Gheorghe începând de joi devine obligatorie purtarea măștii în toate spațiile publice deschise. De asemenea, teatrele, cinematograful, sălile de spectacole și de jocuri de noroc, sălile de sport și fitness și muzeele vor fi închise în următoarele două săptămâni. Chiar și în aceste condiții directorul sălii „Sepsi Arena” și Federația Română de Handbal au anunțat că își asumă organizarea turneului!

Deși au încercat să obțină din partea FRH o amânare a etapei, cluburile din primul eșalon a handbalului românesc s-au lovit de indiferența reprezentanților forului de la București astfel că, sunt obligate să dispute jocurile conform programului anunțat de Federație. Potaissa Turda va înfrunta formația Magnum Botoșani, unul dintre cluburile care recent au anunțat că 12 sportivi și membri a stafului tehnic au fost testați pozitiv cu SARSCV-2.

După organizarea primelor două turnee Potassa Turda a acumulat 18 puncte și se situează pe poziția a patra a clasamentului, la trei puncte în urma formațiilor de pe podium – Dinamo București, Dobrogea Sud și CSM București, toate cu câte 21 de puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu