Potaissa Turda și-a încheiat decent campania europeană, la Toulouse

Sursa foto: AHC Potaissa Turda/Facebook

Echipa masculină de handbal Potaissa Turda a fost eliminată din EHF European League, pierzând returul cu Fenix Toulouse, scor 27-31. În manșa întâi din turul doi al Ligii Europene clujenii obținuseră un rezultat de egalitate de palmares (35-35) în fața formației din cel mai puternic campionat de handbal masculin din lume.

La Toulouse, gazdele au început tare și s-au distanțat la 3 goluri încă din minutul 6, dar trupa lui Horațiu Gal a dat senzația că poate să reintre în meci egalând la 4, în minutul 11. A fost ultimul moment în care cele două oponente au fost la egalitate pe tabela de scor. Francezii au etalat un joc rapid, în forță, specific ligii din Hexagon și au reușit să aibă în permanență cel puțin două goluri avans.

Finalul primei reprize a aparținut în totalitate gazdelor care au intrat la cabine cu un plus de cinci goluri (17-12). Clujenii au marcat primii în actul secund, dar Toulouse nu s-a lăsat intimidată de încercarea galben-albaștrilor de a controla jocul. Potaissa a reușit doar să reducă ecartul la -4 goluri după primele cinci minute din repriza a doua, apoi ritmul infernal al francezilor a fost decisiv.

Cu ultimele fărâme de energie clujenii au reușit să se apropie la două goluri de Fenix (24-22 în min. 48), dar au cedat fizic în ultimele 10 minute ale întâlnirii. Sigure de victorie, gazdele nu au mai forțat preferând un joc de uzură, de conservare a avansului de pe tabela de marcaj și s-au impus în final cu 31-27.

Ghiță, autor a 7 goluri, Szoke (4), Thalmaier (4), Cîntec (3), Talas (3), Pințoiu (2), Pavel (2), Ghivil (1) și Pop (1), au fost marcatorii Potaissei în disputa de la Toulouse. Clujenii ies din competițiile continentale, dar nu au timp să mediteze prea mult la dubla cu Fenix. Duminică, de la ora 11:00, Potaissa o întâlnește pe Dinamo București, în Liga Națională, în primul meci al turneului de la Sfântu Gheorghe care se va derula în perioada 4-11 octombrie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu