România debutează în Rugby Europe Championship

România joacă sâmbătă, 9 februarie, de la ora 14.00, la Cluj-Napoca, împotriva Georgiei pe „Cluj Arena”, într-un meci care contează pentru prima etapă din Rugby Europe Championship. Pentru „Stejari” acesta este primul joc oficial de după descalificarea administrativă de la Cupa Mondială.

România şi Georgia s-au înfruntat de 22 ori până acum, palmaresul fiind favorabil oaspeților de sâmbătă cu 12 victorii la 9, în timp ce un meci s-a încheiat la egalitate. Ultima întâlnire datează din martie 2018, de la Tbilisi, când Georgia s-a impus cu 25-16. Ultimul succes al „Stejarilor” s-a consemnat în martie 2017, când s-au impus pe arena Arcul de Triumf cu 8-7. Ambele confruntări au avut loc în cadrul Rugby Europe Championship.

„Meciul va fi o luptă, pentru că Georgia în momentul actual este mult mai sus decât noi. Moralul e bun. Din discuția cu jucătorii pe care am avut-o, toată lumea a realizat că fără ei noi nu o să mai existăm ca echipă națională şi tot ce se întâmplă în rugby. Eșecuri o să fie tot timpul, dar din ele poți să înveţi şi poţi să te ridici şi mai mult. Ei şi-au câştigat pe teren dreptul să meargă la Cupa Mondială, aşa că frustrarea a fost mare. Ce încerc eu e să le ridic moralul, să-i fac să înţeleagă că trebuie să construim, să ne ridicăm repede”, a declarat antrenorul Marius Tincu.

Meciul de sâmbătă va avea o semnificație aparte pentru Valentin Calafeteanu, mijlocașul la grămadă urmând să bifeze cea de-a 100-a selecție și să devină al treilea centurion, după Florin Vlaicu și Cătălin Fercu, în istoria echipei naționale. De remarcat este faptul ca pachetul de înaintare este format majoritar de „Stejarii” care evolueză în Franța, singurul jucător din SuperLiga României fiind Adrian Ion. Meciul România – Georgia, din Rugby Europe International Championship 2019, are loc sâmbătă pe Cluj Arena, de la ora 14:00, iar intrarea publicului este liberă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu