Succes uriaș pentru ”U”

Foto: Dan Bodea

Baschetbalistele de la Universitatea Cluj au debutat în forță în finala Ligii Naționale și s-au impus cu scorul de 66-64, pe terenul campioanei en-titre a României, Sepsi Sfântu Gheorghe. Fetele lui Dragan Petricevic sunt la al doilea succes consecutiv în fața campioanelor, după victoria cu 70-57, obținută, la Cluj-Napoca, într-un meci din cadrul etapei a 27-a.

Înfruntarea a început sub semnul echilibrului, astfel că, primul sfert s-a terminat la egalitate, scor 12-12. În cel de al doilea parțial gazdele au reușit să se distanțeze, dar finalul le-a aparținut universitarelor care au revenit în joc și au intrat la pauza mare la doar trei puncte în urma campioanelor, scor 27-30. Revenirea pe parchet a coincis cu cea mai bună perioadă de joc pentru Universitatea, care a întors soarta meciului și a intrat în ultimul sfert în avantaj, scor 46-42.

Încurajate frenetic de public, gazdele au echilibrat disputa și au trecut la conducere (63-61). Cu 15 secunde înainte de finalul jocului, Dragan Petricevic a cerut time out și a dictat schema câștigătoare. Taneisha Harrison a repus de la margine. Mingea a circulat perfect pe traseul Brittany Denson – Dixon și din nou Denson care aruncă de trei puncte și a dus scorul la 64-63 pentru ”U”.

Pe atacul gazdelor Anda Mandache a obținut un fault și implicit două libere. Le transformă pe amândouă și aduce primul succes în finala Ligii Naționale pentru Universitatea Cluj. Meciul doi, din seria de cinci, se dispută, vineri seara. În ultimul act al Ligii Naționale de Baschet Feminin învingătoare va fi declarată echipa care obține, prima, trei victorii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu