Simona Halep e în optimi la Shenzen

Foto: Dan Bodea

Tenismena Simona Halep a debutat perfect în noul an, cu victorie în fața Jelenei Jankovic în primul tur al turneului de la Shenzhen din China. A patra jucătoare a lumii, Simona s-a impus în trei seturi în fața fostului număr 1 al clasamentului WTA, scor 6-1, 3-6, 6-3. O oră și 48 de minute a durat înfruntarea dintre cele două sportive, încheiată cu un succes scontat al româncei, a doua favorită a întrecerii din China.

Halep, a patra în topul WTA, a început perfect și nu i-a lăsat nicio portiță adversarei sale. Astfel, primul set s-a încheiat cu un sec 6-1. Apoi românca a început să alterneze loviturile și sârboaica a simțit momentul. Setul al doilea i-a revenit Jelenei (6-3), care l-a cedat pe cel de al treilea cu același scor, deși a început cu un breack.

Halep a făcut și ea breack, în următorul game și apoi s-a desprins decisiv pentru cea de a șaptea victorie în fața fostului lider mondial. Simona Halep o va întâlni, miercuri, 4 ianuarie, în turul următor pe Katerina Siniakova. Sportiva din Cehia, locul 53 WTA, a învins-o, tot în primul tur, pe chinezoiaca Shuai Peng, locul 84 WTA, cu scorul de 6-3, 7-5.

Distribuie:

Postaţi un comentariu