Simona, coșmarul Kvitovei și a Pliskovei

Simona Halep nu a pierdut niciun meci în fața principalelor jucătoare din echipe Cehiei, Petra Kvitova și Karolina Pliskova / Foto: Dan Bodea

Echipa feminină de tenis a Cehiei pornește favorită în fața României, dacă este să ne luăm după ierarhia mondială WTA. În plus, Kvitova și colegele ei sunt deținătoarele trofeului Fed Cup, pe care l-au cucerit în ultimii doi ani consecutiv. Cehoaicele vor să-și apere titlul suprem, dar principalele jucătoare Kvitova și Pliskova mai au o motivație în plus. Nu au învins-o niciodată pe Simona Halep în turneele mondiale.

”Simona este o mare jucătoare, suntem prietene, dar pe teren suntem adversare. Am jucat cu ea de două ori şi am pierdut de fiecare dată. Este ocazia perfectă pentru revanşă”, a declarat Petra Kvitova, numărul 9 mondial. Nici Karolina Pliskova nu are amintiri mai plăcute. Numărul 13 mondial a întâlnit-o de trei ori pe Halep şi a pierdut de fiecare dată. „Am jucat împotriva ei de curând, la Sydney şi am pierdut pentru a treia oară în faţa ei. Simona este un adversar foarte dificil, pentru că este o jucătoare foarte bună, dar voi da tot ce am mai bun pentru a-mi ajuta echipa şi ţara”, a spus şi Pliskova.  kvitova_cp1

Încă de la primele şedinţe de pregătire au apărut și primele nemulțumiri. Adversarele noastre au rămas impresionate de oraş, dar nu şi de suprafaţa de joc, care este puţin cam lentă în opinia lor. “Degeaba, tot nu va fi în avantajul vostru”, s-a amuzat la finalul primului antrenament vedeta Cehiei, Petra Kvitova. ”Sigur că este încă devreme să tragem concluzii, suprafaţa de joc e cam lentă, sper că pe parcursul săptămânii va deveni mai rapidă. Sala e frumoasă, am auzit că e nouă, e fantastic să jucăm aici, oraşul e de asemenea foarte frumos. Cred că la finalul săptămânii nu va mai fi aşa de lentă suprafaţa, dar totuşi nu cred că asta (terenul n.r.) va fi un avantaj pentru România”, a spus Kvitova.

Meciul vedetă al întâlnirii dintre România şi Cehia va cel dintre Simona Halep, numărul 3 mondial, şi Petra Kvitova, ocupanta locului 9 în clasamentul WTA. În ultimii şapte ani, Cehia n-a pierdut deloc în primul tur. „Jucăm fără presiune”, spun adversarele noastre, care nu se sperie de publicul clujean. „Cred că noi vom avea mai puţină presiune pentru că jucăm în deplasare. Atunci când joci acasă ai mai multă presiune pe umeri. Ştim cum să jucăm, nu evoluăm pentru prima dată în deplasare. Va fi interesant şi sper să ne apărăm titlul cucerit anul trecut”, a încheiat Kvitova. Întâlnirea dintre România şi Cehia va avea loc în zilele 6 şi 7 (vineri şi sâmbătă), februarie 2016, în Sala Polivelentă din Cluj-Napoca. Partida se va desfăşura după sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Primele două meciuri de simplu se vor disputa sâmbătă (6 februarie), iar duminică (7 februarie) celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu (în funcție de rezultat). România și Cehia s-au întâlnit o singură dată în Fed Cup, în 1980, la Berlin, când tricolorele au fost învinse cu scorul de 2-1. Renata Tomanova a învins-o pe Lucia Romanov cu 6-1, 6-4, clujeanca Virginia Ruzici (actualul manager al Simonei Halep) a dispus de Hana Mandlikova cu 2-6, 6-2, 6-2, punctul decisiv pentru Cehia fiind adus de perechea Tomanova/Mandlikova, 7-6, 3-6, 6-4 în disputa cu cuplul Florența Mihai/Virginia Ruzici.

Distribuie:

Postaţi un comentariu