România, debut perfect în turneul preolimpic

Foto: Dan Bodea

Echipa de handbal feminin a României a început, vineri, cursa pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. În turneul preolimpic din Danemarca, România a întâlnit în primul meci echipa țării gazdă pe care au învins-o categoric, cu scorul de 32-25, la capătul unei evoluții încântătoare. ”Tricolorele” nu le-au dat nicio șansă nordicelor, preluând controlul partidei încă din primele minute de joc. Cristina Neagu a dat primul gol al meciului și a declanșat ”fiesta” din teren a româncelor, care au arătat un apetit ofensive extraordinar, iar pe faza defensivă au blocat foarte bine marea majoritate a atacurilor echipei gazdă.

La pauză scorul era deja 19-13 pentru România. Echipa noastră a continuat să practice un handbal modern, o combinație ideală de forță și ingeniozitate. Eliza Buceschi a avut un rol determinant în succesul ”Tricolorelor” la care a contribuit și pivotul echipei ”U” Alexandrion Cluj, Florina Chintoan. Cu această victorie echipa națională a României face un pas uriaș spre turneul final al Jocurilor Olimpice din Brazilia. Celelalte adversare ale României în turneul din Danemarca sunt reprezentativele statelor Uruguay și Muntenegru.

O clasare pe locul 1 sau locul 2 în grupă ar face ca România să se califice pentru a patra oară la JO. Începînd din 1976, România a participat la trei ediții, cea mai bună clasare fiind locul 4 la JO de la Montreal 1976. Au mai fost două clasări pe locul 7, la JO de la Sydney 2000 și JO de la Beijing 2008. La edițiile din 1980, 1984, 1988, 1992, 1996, 2004 și 2012, România nu s-a calificat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu