Liga 2 / ”U”, egal la Brașov cu trei oameni eliminați

Ursu a fost cel mai bun jucător de pe teren, în meciul FC Braşov - "U" Cluj, dar nu a putut să-şi ajute echipa să obţină mai mult de un rezultat de egalitate sub "Tâmpa" / Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj a obținut al doilea rezultat de egalitate consecutiv în Liga 2, scor 0-0, în deplasare la FC Brașov. Punctul obținut pe Stadionul Tineretului nu este însă, ceea ce își propuneau ”Studenții” în condițiile în care din sezonul regulat mai sunt de disputat doar patru etape, iar diferența de puncte dintre ”U” și FCM Baia Mare, ocupanta locului 6, ultimul care duce în faza play-off a campionatului, este de 7 puncte.

Practic clujenii nu mai au voie să piardă niciun punct până la finalul sezonului regulat, dar nici așa nu au garanția că vor accede în etapa în care să se bată pentru promovarea în Liga 1. O ratare a play-off-ului conincide automat cu ratarea obiectivului de a promova în eșalonul de elită, acolo unde majoritatea cluburilor de fotbal își asigură bugetul și existența de pe urma drepturilor de televizare.

”Obligați” să învingă sub Tâmpa, alb-negrii s-au aruncat în atac încă din startul partidei, iar în minutul 6 Ursu a pătruns în careul gazdelor, dar s-a împiedicat, iar șutul său a fost imprecis. Același jucător a executat bine o lovitură liberă (min 14), de la 30 de metri dar portarul gazdelor a ieșit inspirat și a înlăturat pericolul. Două minute mai tîrziu Moruțan a găsit o pasă pentru Ursu în careul gazdelor, dar fotbalistul Universității se afla în poziție de offside.

Căpitanul alb-negrilor, Ciupe, a încercat o nouă pasă decisivă pentru Ursu, după o incursine în flancul drept, dar unul dintre fundașii echipei gazdă a reușit să înlăture pericolul. Din nou Ursu iese la rampă în minutul 30, când a executat o lovitură liberă, iar mingea a lovitu stâlpul porții echipei gazdă, după care a revenit în careu, dar Vojtus a trimis slab în plasa laterală.

Încă o dată Ursu și mai apoi Alexandru Dan au pus presiune pe poarta gazdelor, care aveau să apară decisiv în careul lui Bolboașă abia în minutul 37. Și după reluare Octavia Ursu rămâne principalul pericol la poarta ”Steharilor”. În minutul 56 o pasă pe culoar în careul braşovean, îl găsește pe Butean singur, dar pasa acestuia pentru Vojtus rămâne fără rezultat. Clujenii și-au continuat ofensiva, dar în minutul 78 Boboc îl loveşte cu mâna în faţă pe Avram, arbitrul îi arată al doilea cartonaș galben şi îl elimină.

A fost momentul în care gazdele au reușit să echilibreze meciul, ocaziile succedându-se la ambele porți. Din minutul 84 alb-negrii aveau să evolueze cu doi oameni mai puțin pe teren. Vojtus îl loveşte şi pe Căucă, iar arbitrul îi arată extrem de uşor, al doilea galben și implicit pe cel roșu. Până în minutul 90 ambele formații își trec în cont câte o ocazie mare de gol.

Universitatea avea să termine meciul cu trei jucători în minus pe teren, după ce în minutul 4 al timpului adițional Greu şi Pană se dau cap în cap la mijlocul terenului. Brașoveanul se aruncă pe gazon și arbitrul decide să-l elimine pe Greu. La ultima fază de joc o centrare în careul braşovean, din lovitură liberă, îl găseşte pe Ursu care preia îl fentează pe Pană şi trage la colţul lung, puţin pe lângă bară. S-a terminat 0-0 şi ambele echipe sunt în pericol să rateze accederea în play-off-ul Ligii 2.

Distribuie:

Postaţi un comentariu