Fed Cup / Cehia se plânge de suprafața de joc

Jucătoarele și staful tehnic al deținătoarei Fed Cup, Cehia, s-au plâns că suprafața de joc montată în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca este prea lentă / Foto: Dan Bodea

Dacă româncele au început de luni antrenamentele în Sala Polivalentă în vederea confruntării cu Cehia din sferturile Fed Cup, jucătoarele din reprezentativa oaspete s-au pregătit, marți, în efectiv complet. Au apărut și primele nemulțumiri. Adversarele noastre au rămas impresionate de oraş, dar nu şi de suprafaţa de joc, care este puţin cam lentă în opinia lor. “Degeaba, tot nu va fi în avantajul vostru”, s-a amuzat la finalul ședinței de antrenament vedeta Cehiei, Petra Kvitova (numărul 9 WTA).

”Sigur că este încă devreme să tragem concluzii, suprafaţa de joc e cam lentă, sper că pe parcursul săptămânii va deveni mai rapidă. Sala e frumoasă, am auzit că e nouă, e fantastic să jucăm aici, oraşul e de asemenea foarte frumos. Cred că la finalul săptămânii nu va mai fi aşa de lentă suprafaţa, dar totuşi nu cred că asta (terenul n.r.) va fi un avantaj pentru România”, a spus Kvitova. Meciul vedetă al întâlnirii dintre România şi Cehia va cel dintre Simona Halep, numărul 3 mondial, şi Petra Kvitova, ocupanta locului 9 în clasamentul WTA.

Cehoaica nu o subestimează pe Halep, deşi românca nu se află în cea mai bună formă. „Este în continuare o jucătoare de top 10 şi chiar dacă nu este într-o formă foarte bună e capabilă să joace bine. Oricum, e genul de jucătoare care evoluează bine în meciurile de Fed Cup. Va fi interesant să ne duelăm aici”, a adăugat Petra Kvitova. În ultimii şapte ani, Cehia n-a pierdut deloc în primul tur. “Jucăm fără presiune”, spun adversarele noastre, care nu se sperie de publicul clujean.

„Cred că noi vom avea mai puţină presiune pentru că jucăm în deplasare. Atunci când joci acasă ai mai multă presiune pe umeri. Ştim cum să jucăm, nu evoluăm pentru prima dată în deplasare. Va fi interesant şi sper să ne apărăm titlul cucerit anul trecut”, a încheiat Kvitova. Reamintim că întâlnirea dintre România şi Cehia va avea loc în zilele 6 şi 7, vineri şi sâmbătă, februarie 2016, în Sala Polivelentă din Cluj-Napoca. Partida se va desfăşura după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu se vor disputa sâmbătă (6 februarie), iar duminică (7 februarie) celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu (în funcție de rezultat).

Distribuie:

Postaţi un comentariu