Andrea Miklos, argint la “europenele” de atletism din Italia

Andrea (foto, în stânga), împreună cu mentorul său, antrenoarea Kanyzsay Magdolna, pozând cu drapelul României, după succesul din Italia / Foto: arhiva personal A. Miklos

Clujeanca Andrea Miklos a reușit, sâmbătă seara, cel mai bun timp al carierei, 52.31 de secunde în cursa de 400 de metri plat, rezultat cu care a cucerit medalia de argint la Campionatele Europene de juniori mari de la Grosseto (Italia). “Am dat tot ce am avut mai bun din mine. Este cel mai bun rezultat al meu, într-un an în care am întâmpinat multe dificultăți, fiind și accidentată o bună bucată de timp, la începutul sezonului. Sunt extrem de fericită pentru acest rezultat” ne-a declarat Andrea Miklos.

Un rezultat foarte bun, care confirmă valoarea tinerei atlete de la CSS Viitorul – CSM Cluj, sportivă aflată într-un progres continuu în ultimii trei ani de când participă la concursurile oficiale în proba de 400 de metri: 53.67 în 2015 (medaliată cu aur la Festivalul Olimpic al Tineretului din Europa de la Tbilisi), 52.70 în 2016 (aur la CE de cadeți de la Tbilisi) și 52.31 în 2017 (argint la CE de juniori de la Grosseto).

Prezentă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro ca una din cele mai tinere atlete din istoria participărilor românești în concursurile olimpice de atletism, Andrea Miklos mai are în palmares o medalie de bronz, cucerită cu ștafeta de 4×400 metri la Campionatele Mondiale de seniori, în sală, la Portland (SUA), în 2016. Descoperită și antrenată de profesoara Kanyzsay Magdolna la CSS Viitorul Cluj, Andrea Miklos este, alături de Bianca Răzor, unul din cele mai bune produse ale școlii clujene de atletism de după 1990.

Distribuie:

Postaţi un comentariu