Cooperare transfrontalieră prin COOLtură de 100.000 euro

Consiliul Judeţean va sprijini proiectul cu 11.163, 70 euro

„Reuşim prin COOLtură. Valori europene şi viitor comun” este denumirea proiectului de cooperare transfrontalieră iniţiat de Muzeul Judeţean Satu Mare pentru a fi depus spre finanţare în cadrul Programului ENPI CBC Ungaria-Slovacia-România-Ucraina ce are ca principal obiectiv apropierea oamenilor, comunităţilor şi factorilor economici din zonele de frontieră cu scopul de a facilita dezvoltarea comună a zonei de cooperare transfrontalieră, prin utilizarea avantajelor specifice zonei de graniţă.

Valoarea totală de proiectului este de aproximativ 100.000 euro – cu TVA inclus. În şedinţa ordinară de luni, consilierii judeţeni au aprobat acordarea de către Consiliul Judeţean a unui sprijin financiar de 5 procente, respectiv 11.163, 70 euro cu TVA inclus.

Obiectivul proiectului iniţiat de Muzeul Judeţean Satu Mare este acela de a dezvolta o cooperarea sustenabilă între instituțiile de cultură, cercetare, conservare și protejare a patrimoniului din zona Satu Mare, România și Transcarpatia şi Ucraina.

Postaţi un comentariu