Primarul din Crucișor, acuzat de falimentarea Fabricii de Sticlă

Fabrica de sticlă Stisom, odată mândria întregii Țări a Codrului / fotoreporter Vasile Mihovici

Mircea Trif, fostul inginer-șef al răposatei Fabrici de Sticlă din Poiana Codrului și totodată acționar al societății Stisom, îl acuză pe primarul comunei Crucișor, Florinel Andreica, că este principalul vinovat pentru situația în care a ajuns întreprinderea. El spune că a avut capacitatea de a salva măcar o parte din producție, însă a preferat să protejeze anumite persoane care au parazitat Stisomul în ultimii 20 de ani.

„Patru persoane sunt vinovate pentru starea în care a ajuns Fabrica de Sticlă. Mircea Nicoară (n.r. fostul manager), Mircea Mărieș (n.r. fost creditor și investitor), Mircea Mereșca (n.r. fost administrator al fabricii, actualmente investitor) și primarul Florinel Andreica. Ultimul este de departe cel mai vinovat pentru faptul că, de-a lungul timpului, i-a sprijinit pe cei trei <<Mircea>> în demersurile lor de a căpuși intreprinderea. Este adevărat că fabrica trebuia să-și reducă producția, fiind recesiune, dar nu total. Cel puțin un cuptor putea fi salvat ceea ce ar fi însemnat ca aproape 300 de oameni să-și poată păstra locurile de muncă. Astfel, fabrica ar fi supraviețuit, și ar fi avut o bază de dezvoltare pentru a redeveni ceea ce a fost cândva. Pentru aceste greșeli trebuie să plătească cei patru, nu oamenii din comună”, ne-a declarat fostul inginer-șef.

În replică, primarul Florinel Andreica spune că singura lui vină a fost accea de a avea încredere în bunele intenții ale milionarului maramureșean Mircea Mărieș.

„Singurul vinovat este omul de afaceri  Mircea Mărieș. El însă se scuză și dă vina pe fostul lui administrator, Mircea Mereșca, cel care operează în acest moment o serie de investiții în cadrul fabricii și care a cheltuit banii familiei, timp de doi ani, pentru a salva ce se mai poate salva. Dacă Mircea Mereșca a fost atât de incompetent cum spune Mărieș, de ce nu l-a concediat? Nu a făcut-o pentru că fabrica era pe profit”, declară primarul Andreica.

Menționăm că în momentul de față fabrica Stisom se află în insolvență, fiind șanse infime de evitare a falimentului. Intreprinderea din Poiana Codrului are o vechime de peste 200 de ani iar în perioada de maximă activitate aici munceau peste 1.200 de oameni, majoritatea din zona Codrului. Acum producția este inexistentă, utilajele aferente de asemenea, iar clădirile fabricii se află într-o stare deplorabilă.

Citește și Miliardarul Mărieș a falimentat fabrica de sticlă din Poiana Codrului

1 Comentariu

  1. Liberal spune:

    Cum puteti spune asa ceva? Florinel e un mare consumator de sticla (efectiv), deci a sprijinit productia. Sunt curios cine produce paharele pe care le mananca acum la chefuri…

Postaţi un comentariu