Uleiurile Luna Solai reprezintă Clujul la Săptămâna Verde de la Berlin

eepurl.com

Uleiurile familiei Tulai din Luna se numără printre produsele de top care reprezintă, în aceste zile, România la Expoziția Grüne Woche (Săptămâna Verde – 16-25 ianuarie 2015).

Săptămâna Verde de la Berlin este cel mai mare târg de produse alimentare sănătoase. „Şi eu mă aflu chiar acum în drum spre Berlin, am trecut graniţa, ca să particip alături de asociaţia noastră „Produs de Cluj” la acest târg prestigios. Am insistat foarte mult la Ministerul Agriculturii să ne primească şi pe noi, iniţial nu eram pe listă, dar acum sunt prezenţi acolo 4-5 producători agricoli de top din Cluj. Menţionez aici celebrele uleiuri presate la rece Luna Solai, ale familiei Tulai din Luna care sunt la acest târg de la Berlin pentru prima dată. Asociaţia a acoperit din bugetul propriu această deplasare. Am dorit să profităm de acest eveniment foarte important pentru ca la Săptămâna Verde să fie reprezentat şi Clujul pentru că chiar avem cu ce. Dar mai multe detalii vom avea când ne întoarcem”, a declarat pentru Transilvania Reporter preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan.

Reprezentanții Luna Solai au declarat pentru Transilvania Reporter că sunt prezenți la Berlin pe cheltuiala proprie, fără să fie susținuți de Asociația Produs de Cluj, așa cum s-a întâmplat cu alți producători clujeni prezenți la Berlin.

Uleiurile Luna Solai sunt recunoscute pentru calitatea deosebită, firma fiind recunoscută anul trecut drept furnizor al Casei Regale a României. De asemenea, vara trecută uleiurile presate la rece de la Luna au primit o stea de aur la Campionatul gustului de la Bruxelles.

Puteţi citi mai multe detalii despre aceste produse şi producătorul lor aici și aici.

Directorul Asociaţiei Produs de Cluj, Ramona Moldovan a postat pe contul de facebook o poză de la deschiderea târgului la standul României unde sunt prezenţi şi producătorii agricoli clujeni.

produs de cluj la berlin

Transilvania este prezentă la Săptămâna Verde de la Berlin cu mai multe produse tradiţionale printre care se numără: Horinca de Chechiș din Maramureș, Palinca Trămuța produsă de bihoreanul Florian Chișe care anul trecut a fost băutura oficială la standul României de la Berlin și a fost servită tuturor oficialilor, Uleiurile presate la rece ale familiei Tulai din localitatea Luna, județul Cluj, care participă anul acesta pentru prima dată la expoziția de la Berlin şi Vechile preparate maramureșene ale familiei Stauder din localitate Seini.
România are, la Berlin, un stand de 327 de metri pătraţi.

Săptămâna Verde (Grüne Woche) se întinde pe o suprafață de 124.670 de metri pătrați cu un număr de total de expozanți de 1.689 din 69 de țări, iar numărul anual de vizitatori depăşeşte 400.000 de persoane.

Postaţi un comentariu