Peste 200 de opere de artă românească şi europeană, expuse şi licitate la Cluj

Natură statică cu vase şi fructe, Harry Guttman

Iubitorii de artă din Cluj vor putea admira, în perioada 6-9 iunie 2014, peste 200 de opere semnate de mari maeştri ai picturii româneşti, aduse la Cluj de cunoscuta Casă de licitaţii Artmark.

Expoziţia va fi adăpostită de Hotelul Continental, fostul Hotel New York şi va include opere semnate de Aman, Tonitza, Petrașcu, Dărăscu, Șirato, Mützner, Ressu, Iser, Theodorescu-Sion, Schweitzer-Cumpăna, Ciucurencu, dar și opere reprezentantive ale contemporanilor Baba, Pacea, Piliuță, Ilfoveanu, Redlinger, Brudașcu sau Hatmanu. Surpriza oferită publicului este și prezența unor artiști europeni consacrați precum Dalí, Matisse, Drouot sau Lévy-Dhurmer, într-o inedită secțiune de Artă Europeană.

„Vara 2014 începe cu o călătorie culturală în lumea mirajelor artiștilor români, oferind tuturor iubitorilor de artă șansa de a se aventura într-un parcurs epic al istoriei artei românești, de la Colonia de la Balcic la Școala de la Baia Mare, de la artă de patrimoniu la cea contemporană. Expoziția <Mari Maeștri ai picturii românești> din Licitația de Vară Artmark va porni din București, micul Paris al perioadei interbelice, și va ajunge până la Cluj-Napoca, sufletul Ardealului, unde va poposi timp de 5 zile”, a declarat Manuela Plăpcianu, CEO Artmark.

Tătăroaică în cerdac,   Nicolae Tonitza

Tătăroaică în cerdac, Nicolae Tonitza

Expoziţia se va încheia în 10 iunie, cu Licitația de Vară în regim Duplex București – Cluj-Napoca, fiind pentru prima oară când clujenii vor participa la o licitație Artmark chiar la ei acasă. Astfel, la momentul licitației, jumătate din loturi se vor afla la Casa Universitarilor din Cluj, unde clujenii vor putea vedea o parte din operele pentru care licitează, iar cealaltă se va afla la Athénée Palace Hilton din Bucureşti, unde, la fel, bucureștenii vor viziona cealaltă jumătate.

În grădină la Beaucaire,   Samuel Mutzner

În grădină la Beaucaire, Samuel Mutzner

Una dintre cele mai importante licitații anuale și evenimente artistice ale sezonului, Licitația de Vară, aduce peste 200 de opere de artă din care 58% au prețul de pornire situat sub valoarea de 1.000 de euro. Principalele vedete ale expoziției și, implicit, ale Licitației de Vară, sunt opera “Tătăroaică în cerdac” (estimare: 40.000 – 60.000 €) de Nicolae Tonitza, opera “În grădină la Beaucaire” (estimare: 40.000 – 60.000 €) de Samuel Mützner și opera “Case la Morlaix” (estimare: 30.000 – 45.000 €) de Gheorghe Petraşcu.

Expoziția poată fi vizitată până pe 4 iunie la Artmark, Palatul Cesianu-Racoviţă (str. C.A. Rosetti, nr. 5), iar în 6–9 iunie la Hotel Continental din Cluj (str. Napoca, nr. 1). Intrarea la expoziţie este gratuită.

Postaţi un comentariu