Musulmanii din Cluj, șocați de atentatul de la Paris

Diab Iyad, lider al comunității musulmane de la Cluj

Diab Iyad este reprezentantul la Cluj al Ligii Islamice și Culturale din România, principala organizație care reunește membrii comunității islamice din țara noastră. Într-un interviu telefonic cu Transilvania Reporter el s-a arătat șocat de cele petrecute miercuri, 7 ianuarie, la Paris. „Vorbesc și în numele Ligii Islamice dar și al întregii comunități musulmane din Cluj, când spun că noi suntem contra oricărui act terorist, îndreptat oricărui stat sau oricărei persoane, indiferent dacă este creștin, musulman, evreu sau de altă religie”, a declarat acesta.

„Condamnăm acest act, care nu are nicio explicație logică din punctul nostru de vedere. Nu se poate ca cineva să vină într-un stat de drept, ca Franța sau România, care le-a dat drept de ședere și chiar beneficii sociale, și să încerce să spună el în ce să creadă și cum să trăiască lumea”, a adăugat liderul musulman.

„Ei (atacatorii de la Paris – n.r.) nu reprezintă Islamul. Profetul Mahomed spune clar că este cel mai mare păcat să omori un om nevinovat. Islamul nu este o religie care spune să omori. Nicio religie nu spune asta. Cei care au murit puteau să fie frații mei sau ai tăi. Suntem surprinși și șocați de cele întâmplate și le condamnăm cu toată puterea”, a încheiat Diab Iyad.

  • Potrivit recensământului din 2011, la Cluj trăiesc în mod permanent 879 de musulmani. Lor li se adaugă în timpul anului universitar un număr de circa 1.000 de studenți din state musulmane. În total, în jur de 2.000 de musulmani trăiesc la Cluj în timpul anului universitar. Mai mult decât francezii, italienii și expații germanii, la un loc. Citește aici pe larg despre comunitatea musulmană din Cluj-Napoca.

Postaţi un comentariu