Bugetul de Moş Nicolae: 294 de lei

Moş Nicolae va umple ghetuţele celor mai mulţi românii care trăiesc în marile oraşe arată un studiu referitor la bugetul alocat pentru această sărbătoare realizat de Mednet. Astfel, peste 80% dintre respondenţi spun că vor face daruri cu ocazia Sfântului Nicolae.

Cele mai frecvente daruri vor fi dulciurile, 54%, urmate de jucării 37%. Comparativ cu anul trecut a scăzut numărul celor care le cumpără celor dragi articole vestimentare, acestea fiind oferite cadou cu ocazia Crăciunului, și a crescut numărul celor care s-au orientat către alte categorii de cadouri cum ar fi cărțile.

Bugetul alocat achiziționării cadourilor pe care le aduce Moș Nicolae va fi, la nivel declarativ, de 294 lei, fiind similar cu cel de anul trecut (290 lei). Aproape 50% dintre persoanele intervievate intenționează să cheltuiască cu această ocazie între 100 și 250 lei.

Studiul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ pentru Bucureşti şi oraşele cu peste 100.000 locuitori, în perioada 25 – 28 noiembrie 2014. Au fost intervievate telefonic 800 persoane cu vârsta cuprinsă în intervalul 18 – 65 ani. Marja de eroare a studiului este de ±3, 46%.

Postaţi un comentariu