Teatrul Naţional Cluj anunţă două premiere la sfârşit de noiembrie

Foto: Dan Bodea

Teatrul Naţional din Cluj-Napoca pregăteşte pentru sfârşitul lunii noiembrie două premiere care se vor alătura spectacolelor în repertoriu programate în acest sfârşit de an.

Astfel, în Sala Mare a Teatrului Naţional, în data de 27 noiembrie, de la ora 19.00 este programat spectacolul “Elling”, de Axel Hellstenius, adaptare a romanului Fraţi de sânge de Ingvar Ambjomsen. Spectacolul este regizat de Sorin Misirianţu şi îi are în distribuţie pe Dan Chiorean, Ovidiu Crişan, Elena Ivanca, Miron Maxim, Radu Lărgeanu, Adriana Băilescu.

Elling şi prietenul său Kjell Bjarne au fost trataţi într-un spital specializat pentru probleme mentale, iar acum, conform unui program de socializare existent în ţările nordice dezvoltate li se oferă o locuinţă pentru a fi reintegraţi în societate. Un asistent social îi va îndruma şi supraveghea, îi va învăţa să trăiască. Ei vor fi nevoiţi / obligaţi să se gospodărească singuri, să intre în legătură cu semenii lor, să iasă din carapacea în care stăteau închişi. Spectacolul este vizualizarea drumului socializării celor doi, singuratici şi înspăimântaţi de contactul cu viaţa, un drum nu lipsit de momente comice şi de o fină tandreţe profund umană.

În trafic

A doua premieră a lunii noiembrie este programată în data de 28 noiembrie, în Studio-ul “Euphorion” al Teatrului Naţional. Spectacolul “În trafic” de Alina Nelega este regizat de Tudor Lucanu şi îi are în distribuţie pe actorii: Irina Wintze, Anca Hanu, Patricia Brad, Angelica Nicoară, Alexandra Tarce, Diana Buluga

Piesa Alinei Nelega a primit premiul pentru cea mai bună piesă românească a anului 2013, la Galele UNITER din acest an. Şase femei şi un câine, având ca pretext un accident rutier – care se dovedeşte a fi, de fapt, o crimă -, îşi povestesc într-o succesiune de şapte monologuri interioare, felii de viaţă. Cu bune, dar mai ales cu rele. Cele şapte poveşti sunt tot atâtea reflecţii asupra „virusului milei”, asupra euthanasierii câinilor şi nu numai, asupra condiţiei femeii-poliţist. Altfel spus, asupra relaţiilor dificile şi denaturate dintre oameni. Un spectacol care ne provoacă şi mai ales ne dă răgazul să gândim.

Pe parcursul lunii noiembrie vor putea fi revăzute spectacolele:
marţi, 4 noiembrie, ora 19:00
SALA MARE
Mein Kampf de George Tabori

Miercuri, 5 noiembrie, ora 19:00
STUDIO „EUPHORION“
Barrymore de William Luce

Sâmbătă, 8 noiembrie, ora 19:00
SALA MARE
Bolnavul închipuit de Molière

Duminică, 9 noiembrie, ora 19:00
SALA MARE
Idiotul după F.M. Dostoievski

Marţi, 11 noiembrie, ora 19:00
SALA MARE
Ce nemaipomenită aiureală! de Eugène Ionesco

Miercuri, 12 noiembrie, ora 19:00
STUDIOUL „EUPHORION“
Cutia Pandorei de Katalin Thuróczy

Sâmbătă, 15 noiembrie, ora 19:00
SALA MARE
La răscruce de vânturi după Emily Brontë

Duminică, 16 noiembrie, ora 19:00
STUDIO „EUPHORION“
Cerere în căsătorie de A. P. Cehov

Marţi, 18 noiembrie, ora 19:00
SALA MARE
Fun de James Bosley
Spectacol prezentat de Teatrul Naţional Cluj-Napoca, în parteneriat cu Teatrul „Aureliu Manea“ Turda.

Miercuri, 19 noiembrie, ora 19:00
SALA MARE
Sânziana şi Pepelea de Vasile Alecsandri

Postaţi un comentariu