UBB, din nou în top, în ceea ce privește relevanța cercetării

Cercetătorii clujeni publică în reviste cu factor de impact 30 / Foto: Dan Bodea

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca se situează, conform Ranking Web of Universities (Webometrics), un top care analizează peste 20.000 de universități din toată lumea, pe primul loc în România și pe locul 787 în lume.

Indicatori

Din România au fost analizate 108 universități, luându-se în considerare indicatori precum impactul din mediul online (numărul total de linkuri externe pe care domeniul web al universității le primește de la terțe părți), prezența online (poziția în motoarele de căutare și vizibilitatea globală pe internet), deschiderea (numărul total de documente publicate pe site-uri dedicate, conform Google), excelența (calitatea articolelor științifice publicate în jurnale internaționale cu impact ridicat, aflate în primele 10% cele mai citate într-un anumit domeniu).

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliul Superior pentru Cercetări Științifice din Spania, începând cu anul 2004. Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului și rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie și iulie, în fiecare an.

top ubb

Universitățile românești apar în clasamentul Webometrics începând cu anul 2007, primele universități incluse fiind Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea din București, Universitatea Politehnică din București, Universitatea Alexandru Ioan Cuza și Academia de Studii Economice.

În ediția curentă a ierarhizării, cea din ianuarie 2016, UBB ocupă, pentru a doua ediție consecutiv, primul loc la nivel național.

Informații suplimentare despre acest clasament se găsesc aici.

Citiți și:

UBB, pe primul loc în clasamentul celor mai transparente universităţi din România

UBB, singura universitate din România situată în topul Best Global Universities

UBB, din nou în top

Postaţi un comentariu