UBB, din nou în top

Foto : Dan Bodea

Universitatea Babeș-Bolyai este prima instituție de învățământ superior din România, prezentă în topul  BRICS & Emerging Economies Rankings 2016, poziţionându-se pe locul 97 conform acestui ranking. La nivel internaţional, UBB împarte poziția cu National Technical University of Athens (Grecia) și se situează în vecinătatea unor universități din China și India (poziția 95 ambele) și a unor universități din Rusia și Taiwan (poziția 99 ambele).

Pe primuele locuri ale topului se clasează două universități din China: Peking și Tsinghua, iar pe locul trei Universitatea de Stat din Moscova Lomonosov  din Rusia.

Acest clasament este cuprins în topul The Times Higher Education World University Rankings, din care mai fac parte, Universitatea din Bucureşti pe poziția 146 şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, pe poziţia 150. Indicatorul prin care UBB se diferențiază cel mai puternic faţă de celelalte universități românești, prezente în ierarhie, este cel referitor la citări, datele fiind furnizate de către Elsevier.

top ubb

Clasamentul The Times Higher Education World University Rankings utilizează în analiză 13 criterii, iar indicatorii de performanță folosiți sunt grupați în cinci categorii: predare (mediul de învățare), cercetare (volum, venituri și reputație), citări (influența cercetării), perspectiva internațională (cadre didactice, studenți și cercetare) și venituri din industrie (transfer de cunoaștere).

Întregul top poate fi vizualizat aici. 

Postaţi un comentariu