Transportul feroviar de călători trece la ora de vară

Foto: Dan Bodea

CFR Călători informează că începând cu data de 27 martie 2016, în activitatea de transport feroviar se va trece la ora oficială de vară. Trenurile de călători vor circula după ora actuală (de iarnă) până în noaptea de 26/27 martie la ora 03.00, care va deveni ora 04.00. După ora 04.00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară.

Trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, circulaţia urmând să efectueze conform orarelor prevăzute în mersul trenurilor.

Trenurile de călători aflate în circulație după ora 03.00, care devine ora 04.00, își vor continua mersul până la stația de destinație, iar în cazul când orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 04.00 – 05.00, trenurile vor pleca în ordinea rangului.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea la ora de vară se face în aceeaşi zi de duminică, 27 martie 2016, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria, trenurile vor circula după graficele din mersul de tren în vigoare.

Citiți și: O dimineață în uniforma „Nașului”

Postaţi un comentariu