Serviciile medicale oferite de angajatorii din IT, tot mai importante pentru angajați

Firmele de IT din Cluj se află într-o permanentă luptă pe piața forței de muncă, iar pentru a atrage oameni cât mai buni, este nevoie de salarii cât mai mari. Dincolo de salarii, potențialii angajați sunt atrași și de reducerile la diferite servicii, iar la acest capitol, discount-urile sau chiar gratuitățile la serviciile de sănătate sunt printre preferatele oamenilor din companiile de IT. În cele mai multe cazuri, firma semnează un protocol cu o clinică privată care acoperă o plajă cât mai largă de servicii medicale, firma plătește o anumită sumă per angajat, iar angajatul beneficiază de servicii gratuite sau cu preț redus.

Compania PitechPlus are în prezent 300 de angajați și colaborează cu trei clinici private care oferă reduceri și gratuitate la diverse proceduri medicale uzuale. Conform protocolului, compania plătește suma de 12 euro/angajat, iar fiecare angajat beneficiază de diverse discount-uri pentru aproximativ 150 de proceduri medicale.

Astfel, angajații PitechPlus beneficiază în mod gratuit, ori de câte ori este nevoie de medic de familie, consultații de medicină generală și de specialitate, controale oftalmologice, vaccinări, servicii de medicina muncii, cursuri de prim-ajutor, tratamente cu injecții, teste de sarcină, analize de laborator etc. De asemenea, conform contractului, angajații beneficiază de discount de 20% pentru ședințe de fizioterapie, kinetoterapie și acupunctură și discount de 50% pentru ședințe la nutriționist și ședințe de psihoterapie.

În rândul companiilor de IT care oferă astfel de beneficii salariaților săi se află și clujenii de la AROBS, o companie cu peste 600 de angajați în toată țara.

„În pachetul de beneficii al angajaților AROBS este inclusă și asigurarea medicală privată, care acoperă în proporție de sută la sută consultațiile medicale efectuate în cazul unor afecțiuni acute sau atunci când se accentuează simptomele unor boli cronice, precum și analizele și investigațiile necesare pentru stabilirea unui diagnostic (aici sunt incluse ecografiile, radiografiile, CT, RMN etc.). De asemenea, sunt decontate de către asigurator serviciile medicale necesare pentru monitorizarea unor boli cronice, un control anual preventiv, precum și recuperarea medicală (ședințe de kinetoterapie) recomandată în urma unui accident în cuantum de 500 de lei/ an pentru un angajat”, explică Patricia Fedorenco, PR & Internal Communications Manager at AROBS Transilvania Software.

Distribuie:

Postaţi un comentariu