Premii în valoare de 1.000 de dolari în cadrul Cupei Clujului LAITEK la Squash 2016

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Cupa Clujului LAITEK, cea mai importantă competiţie de profil din această perioadă, a ajuns la a treia ediţie. Mai mult, miza turneului clujean este una ridicată, deoarece coincide cu penultima etapă a Campionatului Naţional de Squash, iar lupta pentru Top 10 este forte strânsă.

La Cluj şi-au anunţat participarea 55 de sportivi, băieţi şi fete, care vor concura în cele trei divizii din campionat.

Pentru persoanele aflate în criză de timp, squash-ul poate reprezenta soluţia ideală pentru practicarea unui sport care să le redea tonusul  din timpul zilei. O repriză de  squash de maximum o oră poate duce la arderea a circa 1.200 calorii, echivalentul a câtorva şedinţe în sala de fitness. De altfel, squash-ul  are mari şanse să obţină statutul de disciplină olimpică în viitor.

„Noi punem accent pe dorinţele practicanţilor de squash. Din acest motiv, am făcut eforturi şi am investit în acest an, în alte două săli, în continuarea celor existente, care respectă întocmai standardele internaţionale. De asemnea, invităm toate persoanele active şi în criză de timp să încerce o repriză a acestui sport minunat. Clubul vă pune la dispoziţie un antrenor de squash gratuit pentru prima şedinţă de iniţiere. Şi la această ediţie am pregătit premii pentru sportivi, care  vor fi oferite de sponsorul nostru cu o valoare de 1.000 de dolari”, a declarat Claudiu ZIRBO, organizator şi manager Squash Club Cluj-Napoca.

 

Sistemul de joc și punctaj 

-Masculin Divizia A – sistem MONRAD, tablou 32

-Masculin Divizia B – sistem MONRAD, tablou 32

-Feminin – sistem MONRAD, două grupe

Se dispută trei din cinci seturi pe tablourile principale, indiferent de categorie.  Se joaca trei din cinci seturi în finala mare şi în finala mică, iar pe tablourile secundare se joacă doi din trei.

Scorul se va ţine după sistemul PAR 11 (Point a Rally pâna la 11) cu diferenţă de minimum două puncte (ex: începând cu scorul 10 egal, setul se prelungeşte până când unul dintre jucători se distanţează la două puncte). Toate meciurile vor fi oficiate de arbitri licenţiaţi ai Federaţiei Române de Squash.

Postaţi un comentariu