Polițiștii clujeni, sesizați după ce pe Sinagoga Evreiască au apărut mesaje antisemite

Foto: arhivă Dan Bodea

Polițiștii clujeni au fost sesizați luni de către Comunitatea Evreiască din Cluj-Napoca, aceștia reclamând faptul că pe un perete exterior al Sinagogii Templul Memorial al Deportaţilor Evrei din oraș au apărut mesaje antisemite.

Potrivit președintelui Comunității Evreiești din Cluj-Napoca, pe peretele clădirii au fost scrise cu vopsea neagră și roșie două mesaje și o stea a lui David: „Toate cele bune :)” și „Holocaust never happened” (Holocaustul nu a avut loc).

Foto: Maria Man

„Sesizăm luni Poliţia şi alte autorităţi competente după ce pe Sinagoga Templul Memorial al Deportaţilor Evrei din Cluj-Napoca au apărut, în acest sfârşit de săptămână, inscripţii antisemite, prin care se neagă Holocaustul şi o stea a lui David tăiată. Nu găsesc cuvinte, este un caz grav. Sinagoga se află pe o arteră circulată, trece multă lume pe acolo, şi nici poliţiştii nici jandarmii nu au văzut nimic. Mesajul cu negarea Holocaustului este prea mult. Nu vom putea curăţa sau spăla aceste mesaje ci va trebui să vopsim peste ele cu o culoare apropiată de cea originală”, a spus Robert Schwartz.

Sinagoga Templul Memorial al Deportaţilor Evrei de pe strada Horea din Cluj-Napoca are statut de monument istoric.

Postaţi un comentariu