Peste zece milioane de lei de la Primăria Cluj-Napoca pentru proiecte culturale și de tineret în 2019

Foto: Dan Bodea

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunţă acordarea, pentru anul 2019,  de finanţări nerambursabile de la bugetul local pentru proiecte şi acţiuni culturale.

Proiectele culturale vor fi depuse la unul din următoarele domenii/linii de program:

-Proiecte culturale, artistice, educaţionale, realizate de către fundaţii sau asociaţii întemeiate în parteneriat cu instituţii publice de cultură şi/sau de învăţământ, având sediul în municipiul Cluj-Napoca;
-Proiecte derulate în cadrul Programului CLUJ NEVER SLEEPS;
-Proiecte de tineret;
-Proiecte culturale regionale;
-Proiecte culturale locale;
-Proiecte cu caracter social;
-Proiecte „Cluj 100”.
-Acţiuni eligibile: acţiunile trebuie să se deruleze conform specificaţiilor din Regulamentul
pentru regimul finanţărilor nerambursabile de la bugetul local.

Bugetul pentru această sesiune este de 10.000.000 lei. Pentru proiectele de la domeniul/linia de program cu carcter social este de 500.000 lei. Finanţarea asigurată de Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca va fi de maximum 90% din bugetul total al proiectului.

Depunerea dosarelor cu proiectele de finanţare nerambursabilă se face în perioada 4
ianuarie 2019 – 5 februarie 2019. Evaluarea şi selecţia dosarelor depuse se va efectua în perioada 6 februarie până în 15 martie.

Detalii privind sesiunile de selecţie a proiectelor pot fi consultate pe site-ul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, www.primariaclujnapoca.ro, la secţiunea Administrație/Informații publice/Anunţuri.

Un număr de 191 de proiecte culturale şi de tineret au beneficiat de sprijin în anul 2018, în valoare de peste 11,6 milioane de lei. Finanțarea de la municipalitate a urmărit să subvenționeze sectorul cultural independent – ONG-urile locale și să susțină financiar proiecte specifice ale instituțiilor culturale importante din oraș.

Postaţi un comentariu