Peste 500 de elevi și profesori clujeni, premiați într-o gală a excelenţei

Aproximativ 500 de elevi şi profesori clujeni au primit distincţia de ,,Excelenţă în educaţie” într-o gală festivă.

Peste 150 de echipe profesor-elev de succes din domeniile tehnic și special au fost premiate luni, 2 octombrie, în cadrul Galei Excelenţei Clujene 2017, care a avut loc la Casa de Cultură a Studenţilor.

Premiul de Excelenţă în Educaţie se acordă în fiecare an unui elev şi profesorului său ca semn de recunoaştere a unor rezultate excepţionale obţinute în anul respectiv. În 2017, această distincţie a fost oferită elevului Rareș Streza de la Colegiul Naţional ,,Emil Racoviţă” Cluj-Napoca şi doamnelor profesor Cristina Miclea, respectiv Felicia Boar, care l-au pregătit. Rareş Streza, elev în clasa a XII-a, a obţinut anul trecut (2016-2017) o medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Biologie şi numeroase premii la olimpiadele şi concursurile naţionale pe toată perioada liceului.

Premiat pentru întreaga activitate pusă în slujba învăţământului a fost şi profesorul clujean Ovadiuc Vasile Sândean. Fost director al Colegiului de Muzică ,,Sigismund Toduţă” Cluj-Napoca, acesta şi-a câştigat respectul colegilor şi elevilor fiind un adevărat model profesoral şi o personalitate în domeniu.

Tradiţionalului top al unităţilor şcolare clujene i-a fost alocată o secţiune şi anul acesta, unităţilor de învăţământ fiindu-le repartizate, ca premiu, fonduri pentru dezvoltarea instituţională, iar directorii lor fiind premiaţi pentru performanţa managerială.

Locul I: Colegiul Național “Emil Racoviță” Cluj-Napoca, director Corega Constantin

Locul II: Liceul Teoretic “Avram Iancu” Cluj-Napoca, director Turcu Adina Claudia

Locul III: Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca, director Zamfir Marinela Violeta

Locul III: Liceul Teoretic “Gheorghe Șincai” Cluj-Napoca, director Graur Smaranda

Totodată, organizatorii Galei de excelenţă dedică un moment în fiecare an pentru aprecierea rezultatelor extraordinare din învăţământul special şi din cel rural. În 2017, un premiu special pentru implicarea în dezvoltarea învăţământului special a fost oferit Centrului Școlar Pentru Educație Incluzivă Cluj-Napoca (director Cismașu Vasilica), iar pentru dezvoltarea învăţământului rural Școlii Gimnaziale „Mihai Vodă”, com. Mihai Viteazu (director Arion Daniela Maria).

Conducerea ISJ Cluj şi-a dorit, pentru al doilea an consecutiv, să premieze tinerii profesori care au ales să urmeze o carieră în învăţământ – 7 tineri profesori clujeni, absolvenţi ai anului 2017, care au obţinut note între 9,50 şi 10 la prima lor participare la examenul de Titularizare au fost felicitaţi ieri, în cadrul Galei Excelenţei.  

Şase profesori clujeni, premiaţi la început de drum

Joi, 5 octombrie 2017, odată cu celebrarea Zilei Educaţiei,  la ora 16, în sala Auditorium Maximum a Universităţii Babeş-Bolyai va avea loc premierea elevilor şi profesorilor de excelenţă din domeniul vocaţional – artistic şi sportiv.  

Postaţi un comentariu