ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului: Scoaterea orelor de religie din şcoli este o barieră în calea educaţiei copiilor

Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Înalt Preasfinţitul Ahiepiscop al Vadului Feleacului şi Clujului, Andrei Andreicuţ a transmis vineri mesajul pastoral de Crăciun. Intitulată „Pruncul Mântuitor”,  pastorala îi plasează pe credincioşi din nou în faţa staulului din Betleem în ziua naşterii lui Iisus.

ÎPS Andrei a făcut referire diferite momente ale istoriei când Hristos li s-a descoperit oamenilor ca un prunc.  Mărturiile în acest sens au fost consemnate de literatura duhovnicească. „Crăciunul şi, mai ales Sfânta Liturghie, ne dă posibilitatea să-l Adorăm şi să ne închinăm Pruncului Mântuitor. Mai mult decât atât, ne dă posibilitatea să-L primim în ieslea sufletului nostru. Am ales acest motiv pentru pastorala Sărbătorilor de Iarnă nu fără motiv. Motivarea interioară este următoarea: dacă Dumnezeu ni s-a relevat în chip de prunc, înseamnă că faţă de copii şi de creşterea şi şcolarizarea lor ar trebui să avem o mare grijă. Spun asta pentru că a intervenit pentru noi creştinii o durere sufletească. Una dintre cele mai mari cuceriri după căderea comunismului a fost introducerea orei de religie în programa şcolară. Din nefericire Curtea Constituţională a dat de curând o hotărâre ca părinţii sau copiii să facă cerere să studieze ora de religie şi astfel ora de religie să nu fie nici obligatorie, nici opţională. Credem că e pusă o barieră în calea unei activităţi importante pentru viitor. Omul ca să fie om trebuie să fie format”, a precizat ÎPS Andrei.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

„La toate mesele, inimi vesele.! Lucrul acesta îl dorim tuturor credincioşilor. Un Crăciun frumos, plin de pace şi linişte, pentru că pruncul mântuitor aduce bunăvoirea între oameni. Sărbători fericite tuturor celor ce îşi pun nădejdea în Hristos!”, a transmis Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei.

Postaţi un comentariu