Asociația Distonia face cunoștință cu studenții

Biroul pentru Studenți cu Dizabilități al Universității „Babeș – Bolyai” din Cluj-Napoca organizează astăzi, 22 octombrie, în incinta Complexului Studențeac Hașdeu (Cămuinul III), seminarul de prezentare al asociației Distonia. Prezentarea va fi susținută de Sorin Ionescu, consilier pe probleme sociale în cadrul Biroului pentru Studenți cu Dizabilități și va începe de la ora 17:00. Cei care vor participa la eveniment vor avea parte de un concurs surpriză din partea organizatorilor.

Scopul asociației Distonia îl constituie sprijinirea persoanelor defavorizate suferinde de boli rare și diferite tipuri de dizabilități pentru a le oferi ajutor și asistență, respectând demnitatea lor fără discriminări de vreun fel, respectiv, indiferent de vârstă, sex, apartenență politică sau religioasă, statut social și/sau material. Principalul obiect de activitate al Asociației Distonia în acest moment este militarea pentru dobândirea unui statut corect și în raport cu normativele democratice în privința accesului la diagnosticare și tratament a pacienților care suferă de una dintre formele de afectare a Distoniei. Această suferință medicală, dizabilitantă, face parte din spectrul tulburării de mișcare și este caracterizată din punct de vedere a manifestărilor simptomatice de mișcări și posturi involuntare, necoordonate și necoordonabile cauzate de disfuncționalități la nivelul globilor palidali din creier.

Biroul pentru Studenţi cu Dizabilităţi al UBB funcţionează în cadrul organigramei Rectoratului UBB, având ca obiective facilitarea şi sprijinirea includerii studenţilor cu nevoi diverse de învăţare în viaţa universitară, precum și informarea cadrelor didactice și a studenților cu privire la accesibilizare și dizabilitate. În această direcție, BSD oferă o serie de evenimen

Comentariile sunt oprite.