Innovation Labs 2018 caută tineri creativi care vor să îşi pună ideile în mişcare în cadrul Hackathonului și programului de mentorat organizat la Cluj

Acceleratorul Innovation Labs 2018 şi Simplon România invită tinerii pasionați de tehnologie și inovare digitală să își pună ideile în mișcare în Hackathoanele și programele de mentorat organizate în cinci oraşe ale ţării, printre care se numără şi Clujul. Înscrierile sunt deschise studenților și tinerilor care își doresc să trăiască experiența dezvoltării unui produs tech alături de mentori de top, antreprenori și specialiști în ICT și business.

Programul se va desfășura între 3 martie și 21 mai 2018. Innovation Labs 2018 urmărește şapte direcții de dezvoltare: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility. Tinerii pornesc de la o idee pe care o rafinează în cadrul programului de mentorat și o transformă treptat într-un prototip viabil și persuasiv, cu aplicații în piață.

Roxana Rugină

„Innovation Labs oferă studenților un mediu stimulativ pentru a se scufunda timp de trei luni într-un proiect de afacere cu potențial mare de creștere. Lansarea unui startup în timpul facultății este o oportunitate ideală pentru tineri deoarece, la încheierea studiilor, vor avea din start mai multă experiență decât cea dobândită în cadrul cursurilor. Pregătirea într un mediu susținut, cât mai realist și în interacțiune cu experții din cadrul Innovation Labs, îi ajută pe participanți să învețe cum să navigheze în lumea startup-urilor și să cunoască bine terenul, înainte de a aplica la acceleratoare sau finanțări care implică riscuri și costuri mult mai mari”, a declarat Roxana Rugină, Program Manager Innovation Labs Cluj.

Citiţi şi:

[stextbox id=’custom’]

Structura acceleratorului Innovation Labs 2018

Innovation Labs este structurat în trei etape: Hackathon, Boost Day și Demo Day.

Hackathon-ul inițial, de 24 de ore, este un eveniment incitant ce oferă tinerelor echipe șansa de a-și contura mai clar ideile, de a le susține în fața juriului și a publicului, de a obține feedback de la mentori din ecosistemul inovării digitale și de a-și consolida echipa. Cele mai bune echipe vor continua să își dezvolte produsele în cadrul programului de mentorat din martie până în mai, prin întâlniri săptămânale cu specialiști de top din industria ICT și din business. Împreună cu mentorii, tinerii își vor consolida și își vor testa prototipul inițial pentru a obține un produs funcțional și atractiv.

Echipele își prezintă prototipurile finale pe 21 mai la Demo Day, în fața juriului şi a potenţialilor investitori.

  • Evenimentul final al Innovation Labs deschide un nou început pentru echipele participante, prin șansa de a câștiga atenția unor finanțatori, parteneri și noi utilizatori.
  • 12 februarie – 1 martie 2018: Perioada de înscrieri pentru Hackathonul din București;
  • 3 – 4 martie 2018: Hackathonul din București, în cadrul Universității Politehnica din București;
  • 12 feb – 8 martie 2018: Perioada de înscrieri pentru Hackathoanele din Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara;
  • 10– 11 martie 2018: Hackathoanele din Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara.

[/stextbox]

Înscrierea la Hackathon se poate face AICI.

Participații la programul Innovation Labs vor avea acces la tehnologii cutting-edge oferite de către partenerii programului.

Peste 1.000 de participanţi până în prezent

Citiţi şi: Innovation Labs 2017. Opt idei câştigătoare

Acceleratorul Innovation Labs se află anul acesta la a şasea ediție. În cei cinci ani de activitate, 180 de echipe și peste 1.000 de participanți au trăit experiența de dezvoltare a propriului produs și de mentorat în ecosistemul de startup-uri tech, în cinci orașe din România.

Citiţi şi: Digital Kids. Programator la șapte ani

Distribuie:

Postaţi un comentariu