Dacian Cioloș i-a explicat unui clujean problema refugiaților

Dacian Cioloș, în dialog cu un clujean (Foto: Dan Bodea)

Aflat la Cluj-Napoca, în vizită la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, premierul României a fost abordat de un clujean care i-a reproșat că permite islamizarea României, cerându-i demnitarului explicații privind poziția țării noastre în chestiunea refugiaților. La ieșirea din muzeu, Dacian Cioloș a purtat un dialog cu cetățeanul și a încercat să îi explice situația în care România se află.

Incidentul l-a avut ca protagonist pe Călin Mărincuș, un fost boxer care în trecut a mai organizat mitinguri împotriva islamizării. Acesta l-a așteptat pe Dacian Cioloș la intrarea în Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei și i-a reproșat venirea refugiaților în România.

„Să vă fie ruşine. De ce permiteți islamiştilor să vină în România? De ce permiteți să fie aduși imigranți islamiști în România. Ați venit la Muzeul de Istorie, dar pentru dumneavoastră locul va fi la groapa de gunoi a istoriei. Să vă fie rușine pentru ce faceți românilor”, a spus acesta.

La ieșire, premierul s-a oprit pentru a discuta cu Călin Mărincuș. Dacian Cioloș i-a explicat acestuia mecanismul prin care România a primit refugiați, însă clujeanul nu a fost foarte convins de răspunsurile demnitarului.

„România face parte din UE și are niște drepturi, cum e dreptul de a munci în alte țări, drepturi de a primi fonduri pentru investiții […] și are niște obligații. România și-a asumat împreună cu celelalte țări. Celelalte țări primesc zeci și sute de mii de imigranți, România s-a angajat la câteva sute și din care a primit acum 10-15. Despre asta e vorba. Autoritățile din România au luat o decizie alături de celelalte state membre UE, de unde România primește bani, unde românii pot merge la muncă. Toate țările acestea membre au luat o decizie să primească un anumit număr de imigranți. Românii au primit câteva zeci. Asta nu are nimic de a face cu Constituția”, a explicat Dacian Cioloș.

6 Comentarii

 1. olga spune:

  parameciul asta caratist se crede poporul!!!Cine te-a facut purtator de cuvant?!

 2. Monica Ionescu spune:

  Cativa refugiati musulmani nu o sa islamizeze tara!Nu au reusit turcii cu sabia, daramite o mana de oameni amarati care fuge de bombe!

  • Murphy spune:

   imensa majoritate a imigrantilor nu fuge de bombe, ci de saracie; hiba este ca nu vin in Europa sa munceasca pe branci, ci sa incaseze ajutoare sociale, sa se puiasca sobolaneste si sa propage Islamul; in rest totul e minunat cu ei :))

 3. Alina spune:

  Draga Dacian Ciolos. Romania face parte din UE nu pentru ca Romania doreste, ci pentru ca UE doreste; pentru ca UE poate sa suga sangele Romaniei mai usor, sa aduca poporul la foamete in propria tara, apoi sa le mai traga un sut ,,dandu-le,, drept de munca in UE, ca si sclavi bin inteles, tratati ca animalele si platiti cu salarii de mizerie. Asta face UE. Apoi iti vorbeste de indatoriri: cine si cum sa iti incalce tara cand doreste, cum hotaresta UE. ASTA E MUE. Trezestete Ciolos, sau doar faci pe adormitul…

  • Mihai spune:

   Gresit, Alina.
   Romania face parte din UE pt ca romanii au ales asta, iar eu ma numar printre ei. Ce au facut mai departe cu interesele Romaniei, liderii alesi de noi, asta e alta poveste. Dar e gresit sa amestecam lucrurile. Si eu vreau in continuare sa ramanem in UE; am acest drept prin Constitutie. sau ne facem ca uitam?

Postaţi un comentariu