Clujul, model pentru Timișoara în competiția pentru 2021

eepurl.com

Se ascute competiţia pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, care va reveni României în 2021. Ziarul „România Liberă” enumeră, sub titlul „Cum plagiază Timişoara strategia de promovare a Clujului”, șase inițiative sau strategii de promovare/comunicare ale Clujului, care au fost utilizate și de Timișoara, după Cluj. „Dacă Clujul, care a obţinut deja statutul de Capitală Europeană a Tineretului pentru anul 2015, a intrat prima în această competiţie, Timişoara a intrat cu mare întârziere în cursă, iar acum încearcă să recupereze timpul pierdut. Din păcate pentru Timişoara, cele mai multe idei sunt copiate la scară de 1:1 din ceea ce a făcut deja Clujul”, se arată în articol. Textul integral, aici.

Directorul executiv al asociației care gestionează candidatura Clujului pentru 2021, Florin Moroșanu, nu a vrut să comenteze pe acest subiect. „Noi ne pregătim în martie să lansăm conceptul nostru de candidatură, pentru care am lucrat șase luni. Asta e tot ce contează pentru noi acum”, a declarat acesta.

Pe de altă parte, este probabil ca și Bucureștiul să intre în competiția pentru titulatura de Capitală Culturală Europeană în 2021. Consiliul General al Municipiului București urmează să ia o decizie în acest sens, joi. Până acum și-au anunțat candidatura orașele Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Craiova şi Arad.

1 Comentariu

Postaţi un comentariu