Chinezii de la „Tianyuan Construction Group Corporation”, în vizită la Consiliul Județean

O delegaţie de afaceri din China formată din membrii echipei manageriale a Companiei de construcţii civile „Tianyuan Construction Group Corporation” s-a întâlnit astăzi la Consiliul Județean Cluj cu vicepreședintele cu atribuții de președinte Vakar Istvan și cu vicepreședintele Ioan Oleleu.

În cadrul acestei întâlniri, oaspeţilor chinezi le-au fost prezentate potenţialul economic şi investiţional al judeţului Cluj. O atenţie aparte a fost acordată proiectelor forului administrativ judeţean care vizează construirea Spitalului Regional de Urgenţă, a Spitalului Pediatric Monobloc, programului de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene şi, respectiv, Parcurilor Industriale  TETAROM S.A. şi facilităţilor pe care acestea le oferă potenţialilor investitori.

A fost abordatăși  posibilitatea dezvoltării în comun, într-un parteneriat de tip public-privat, a unui proiect de construcţie a unui cartier care să includă şi o importantă componentă de locuinţe sociale.

Vizita oamenilor de afaceri chinezi vine înaintea Forumului Economic Cluj-Shandong ce va avea loc la Cluj-Napoca în data de 26 iunie 2014, în organizarea Consiliului Judeţean Cluj, a Instituţiei Prefectului Judeţului Cluj, TEATROM S.A şi a Camerei de Comerţ şi Industrie a Judeţului Cluj, manifestare la care va participa o importantă delegaţie administrativă şi de oameni de afaceri chinezi condusă de vice-guvernatorul Provinciei Shandong.

Tianyuan Construction Group este o companie ce activează în domeniul construcţiilor, ingineriei pentru autostrăzi, mecanică şi instalații electrice, ingineriei structurilor de oțel, construcției de staţii de epurare şi infrastructură de apă, construcţiilor de drumuri şi poduri, ingineriei municipale, instalării echipamentelor, logisticii comerciale, producţiei de materiale de construcţii etc. În momentul de faţă Tianyuan Construction Group are peste 70 de sucursale și filiale, 6500 de angajaţi. Activele totale ale companiei se cifrează în jurul valorii de 12 miliarde de yuani, valoarea totală a producției fiind 50 de miliarde de yuani. Axată fiind pe realizarea de proiecte de mare infrastructură, societatea are în portofoliu lucrări de mare anvergură executate în China şi Asia.

Între judeţul Cluj şi Provincia Shandong din Republica Populară Chineză există din 2010 un protocol de colaborare în domenii precum agricultura, industria şi comerţul, colaborarea şi schimburile academice dar şi în alte domenii de interes reciproc aflate în competenţa celor două regiuni.

Postaţi un comentariu