7.500 de tineri sunt aşteptaţi la Târgul de cariere

A patra ediţie a Târgului de Cariere va avea loc la Cluj-Napoca între 4 şi 5 noiembrie.  Peste 7.500 de studenți și absolvenți sunt așteptați la Casa de Cultură a Studenților la Târgul de cariere global, cu oferte de angajare în domenii generale (4-5 noiembrie), și la Târgul de Cariere în IT, eveniment dedicat mediului IT (6-7 noiembrie). Companiile prezente la târg oferă oportunități de carieră variate – de la posturi full-time și part-time până la internshipuri plătite.

Edițiile din această toamnă ale Târgului de Cariere se centrează pe interacțiunea directă între tinerii care își caută noi oportunități de carieră și potențialii angajatori. Pe de o parte, vizitatorii au ocazia de a discuta direct cu reprezentanții companiilor unde și-ar dori să lucreze, iar, pe de altă parte, aceștia din urmă au ocazia să recruteze și, totodată, să ia pulsul pieței muncii”, a declarat Louisa Olar, project manager-ul Târgului de Cariere.

Printre angajatorii de top care vor fi prezenţi la târguri se numără: Bosch, BUW, E-ON, eJobs, Lugera, Office Depot, Emerson, Endava, Genpact, ProCredit Bank, Steelcase, Sykes, Terapia Ranbaxy, Bombardier, City Plaza, Continental-Contitech , Cora, Decathlon, Evalueserve, EXL, Idea Studios, Jobs4Hotels, KUKA, Leoni, Pirelli, RDS & RCS, Thomsons, Trenkwalder și UAC.

Candidații sunt așteptați marți și miercuri, 4-5 noiembrie, între orele 10 și 16, la Casa de Cultură a Studenților. 

Săptămâna carierei” continuă joi și vineri, 6-7 noiembrie, tot la Casa de Cultură a Studenților, cu Târgul de Cariere în IT. Tinerii vor putea consulta ofertele principalelor firme din domeniu prezente la Cluj: Accenture, BG Soft, eJobs, Thomsons, Donau, Emerson, Endava, Garmin, HP, Idea Studios, Intel, .msg systems, Pentalog, Siemens, Steelcase, Yardi Systems, Altom, Arxia, Game Web Creations, FME, Imprezzio Global, ISDC, Net Mach, RDS & RCS, Techromix, Ullink.

Programatorii își pot arăta priceperea chiar la târg, în cadrul competițiilor Speed Coding Challenge organizate de Intel, HP și Idea Studios, iar cele mai reușite rezolvări vor fi premiate pe loc. În plus, în prima zi a târgului, 6 noiembrie, studenții și absolvenții de IT, vorbitori de limba engleză, pot participa la workshopul Siemens Challenge. Accesul la atelier este gratuit și se realizează pe bază de înscriere prin completarea formularului dedicat de pe pagina târgului. Trainerul workshop-ului este Tom Schreiber, software architect, membru al echipei Siemens din Nuremberg, Germania, specialist în Java, C#, Ruby, Haskell și C/C++.

Vizitatorii târgurilor își vor putea îmbunătăți CV-ul la standul de consiliere în carieră, iar cei care vin cu CV-ul eJobs completat minim 90% intră în cursa pentru un laptop și un smartphone.

Postaţi un comentariu