22 de milioane de lei, fonduri suplimentare de la guvern pentru judeţul Cluj

Sediul Consiliului Județean Cluj

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a aprobat recent alocarea unor fonduri suplimentare pentru judeţul Cluj. Este vorba despre 22.000.000 de lei, sumă de care vor beneficia localităţile din judeţ pentru investiţii prin Programului naţional de dezvoltare locală.

Potrivit Consiliului Judeţean Cluj, această alocare suplimentară de fonduri se adaugă celor 28.999.678 de lei deja alocaţi pentru obiectivele de investiţii din judeţul Cluj. Fondurile suplimentare vor fi utilizate preponderent pentru lucrări de investiţii care vizează infrastructura din mediul rural, respectiv lucrări de introducere sau extindere a reţelelor de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, realizarea de staţii de epurare a apei, lucrări de refacere a infrastructurii rutiere – reabilitare şi modernizare a drumurilor comunale şi judeţene, reabilitarea sau refacerea după inundaţii a unor poduri.

Pe lângă comune, de acest sprijin financiar urmează să beneficieze şi municipiile Cluj-Napoca, Gherla şi Câmpia Turzii precum şi oraşul Huedin. Astfel, în cadrul Subprogramului „Regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor”, municipiului Cluj-Napoca i-a fost alocată pentru modernizarea infrastructurii rutiere suma de 1.000.000 de lei, municipiul Gherla a beneficiat de o suplimentare de fonduri în cuantum de 700.000 de lei pentru modernizarea unui lot de cinci străzi în timp ce municipiul Câmpia Turzii a primit 400.000 de lei pentru construirea halei agro-alimentare din Piaţa Mureşului. La rândul său, oraşul Huedin beneficiază de o alocare bugetară de 500.000 de lei destinată infrastructurii rutiere, respectiv lucrărilor de reparaţii şi modernizare a străzilor Poştei, Prundului, Nordului şi Cetatea Veche.

În acelaşi timp, municipiul Cluj-Napoca a beneficiat de suplimentarea cu 175.508, 31 lei a sumei alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru cofinanţarea lucrărilor de execuţie privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe.

Pe de altă parte, printr-o altă hotărâre de guvern, a fost aprobată suplimentarea cu 10.031.000 de lei a sumelor defalcate din cota de TVA destinate finanţării drumurilor judeţene şi comunale.

Postaţi un comentariu