Lansarea imnului Capitalei de Tineret, urmărită de ghinion. ASR Principele Nicolae salvează seara

Foto: Dan Bodea

A doua ediție a Youth Meeting, întâlnirea periodică a celor implicați în proiectul Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului, în majoritate membri ai organizațiilor înscrise în Federația Share, a fost una urmărită de ghinion și de stângăcii din partea organizatorilor și mai puțin un eveniment care să prezinte realizările din programul Capitalei.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Din fericire, seara a fost salvată de Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, care a susținut un discurs foarte inspirat, de aproximativ 25 de minute, despre programul dedicat dezvoltării tinerilor, The Duke Edinburgh’s International Award. Încurajat cu aplauze de cei peste 800 de tineri prezenți în sală, ASR Principele Nicolae și-a dus la bun sfârșit discursul în limba română făcând apel la răbdare din partea tinerilor din public „în fața unui discurs atât de plictisitor”. „Aș putea să stau aici toată noaptea ca să spun cât de bun este acest program, dar probabil veți adormi, iar până dimineață veți uita aproape tot ce v-am spus. Așa că vă invit să vă înscrieți în program și să trăiți o experiență minunată, pe care în viitor să o povestiți șefului «mizerabil». Dacă aveți o provocare, nu ezitați să o acceptați. Dacă este ceva ce nu cunoașteți, încercați și cercetați. Dacă începeți ceva, duceți la bun sfârșit, indiferent care sunt piedicile. Acum pot să plec acasă și să dorm în pace, fără voi toți”, a transmis ASR Principele Nicolae, în finalul discursului său, declarându-se foarte fericit să se afle la Cluj în calitate de ambasador al programului The Duke Edinburgh’s International Award.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

ASR Principele Nicolae a făcut referire, printr-o relatare plină de umor, la ascensiunea pe care a făcut-o pentru prima dată pe Muntele Kenya din Africa. „Mi-a fost frig, am fost murdar, am fost ud și m-am simțit mizerabil. Fără ciocolată caldă, fără papanași. Cu toate acestea, după ce am urcat Muntele Kenya de șase ori, în iulie voi urca pentru a șaptea oară. Nu știu cum am ajuns în vârf de fiecare dată, dar am înțeles de ce mă supuneam unor astfel de încercări. Eram fericit pentru că vedeam răsăritul de soare de deasupra norilor. Nu aveam ciocolată caldă, dar eram fericit. Astfel de experiențe vă vor ajuta să dezvoltați calități personale, inspiraționale și motivaționale desăvârșite, atunci când va veni momentul să înfruntați un șef mizerabil. Lecțiile de viață le veți lua nu doar din călătorii de aventură, ci și din voluntariat”, a transmis ASR Principele Nicolae povestind experiența sa de voluntar la un centru pentru copii cu dizabilități.

The Duke of Edinburgh’s International Award a fost inițiat de către Alteța Sa Regală Prințul Philip al Marii Britanii în 1956, fiind prezent în peste 140 de țări la nivel mondial. The Duke of Edinburgh’s International Award este liderul mondial al programelor de dezvoltare personală adresat tinerilor cu vârsta între 14 și 24 de ani care, indiferent de mediul de proveniență, sunt încurajați să desfășoare activități de educație non-formală, care să le asigure o tranziție echilibrată de la adolescență la maturitate. În România, programul se află sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta. De asemenea, Alteța Sa Regală Principele Nicolae este Ambasador al programului în România. The Duke of Edinburgh’s International Award Romania este susținut de Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

Vlad Pop,   președinte al Federației Share/Foto: Dan Bodea

Vlad Pop, președinte al Federației Share/Foto: Dan Bodea

Evenimentul Youth Meeting, care s-a desfășurat pe durata a două ore la Casa de Cultură a Studenților, a marcat și împlinirea a doi ani de existență a Federației Share. Pe scena sălii de spectacole au urcat, pentru a ține discursuri: Vlad Pop, președinte al Federației Share, viceprimarul Anna Horvath, vicepreședinte al Capitalei Tineretului, Tudor Ogner, vicepreședinte Tineret în cadrul Federației Share, președintele Consiliului Național al Elevilor din România, Horia Onița, Vlad Țone, reprezentant al Ministerului Tineretului și Sportului, Nicoleta Proștean, din partea Ligii Studenților Români din Străinătate, Răzvan Luca, director departament de reactivare urbană și alți parteneri ai proiectului Capitalei de Tineret.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

În primele două luni ale Capitalei Tineretului au fost implicați peste 2300 de voluntari, au fost distribuite peste 14.000 de materiale de promovare, au avut loc peste 10 activități proprii și peste 100 de evenimente au fost înscrise în calendarul Capitalei. Acestora li s-au adăugat peste 40 de noi parteneriate.

Din păcate, momentul lansării imnului oficial al Capitalei Tineretului a fost complet ratat, după ce videoclipul care ar fi trebuit să ruleze pe ecran nu a putut fi urmărit din cauza lipsei sunetului și a problemelor de redare. La finalul serii s-a încercat, din nou, redarea videoclipului care a rulat, până la urmă, dar cu mici întreruperi.

Potrivit paginii de Facebook a Capitalei Tineretului, Imnul Cluj Stars – We are the City este o inițiativa a lui Cristian-Daniel de la CDj record label, studio unde s-a si produs piesa, iar vocea principală îi aparține solistei Aminda. Pentru a fi mai captivant, Imnul Youth Cluj 2015 este prezentat cu un video ce conține versurile piesei, pe fundalul unor filmări de la diferite festivaluri internaționale și evenimente consacrate din Cluj. În video apar David Guetta si Avicii pentru a face legătura la cum poate arată un oraș normal cuprins de atmosfera unui festival internațional.

  Imnul Cluj Stars – We are the City

Connecting dots, the city will guide us

There are festivals and bright lights around us

Opera and steampunk – two streets away

We’re healthy and happy, no spot is grey

 I am my city and my city is me

We are the city and the city is free

And even when the lights go out the sound is on

It goes on and on and on

We travel ’round the world but always come back home

On these streets we’re never alone

Young spirits, ideas are bright

Technology is growing faster than light

Sports and fashion – two streets away

We’re open and friendly in every way

I am my city and my city is me

We are the city and the city is free

Even when the lights go out the sound is on

It goes on and on and on

We travel ’round the world but always come back home

On these streets we’re never alone

Distribuie:

Postaţi un comentariu