Târgul de Crăciun se deschide vineri, când va fi pornit și iluminatul de sărbători din oraș

Foto: Dan Bodea

Târgul de Crăciun din Piața Unirii își va deschide porțile vineri, 26 noiembrie. Accesul în incinta acestuia se va face prin patru porți de acces, doar persoanele vaccinate sau care pot dovedi că au trecut prin boală. Copiii sub 12 ani sunt exceptați de la obligativitatea prezentării certificatului verde.  Din cauza restricțiilor, numărul de persoane care se pot afla simultan la târg este de 2.000.

Tot vineri, de la ora 18.00 va fi pornit și iluminatul festiv de sărbători în întreg orașul.

Noutatea față de acum doi ani o reprezintă faptul că nu va mai exista scena pentru momentele artistice, dar nici patinoarul din jurul statuii lui Matei Corvin. De asemenea, pe locul în care era scena, va fi amplasată o roată panoramica de observație în care adulții și copiii vor putea admira zona centrală a orașului de la o înălțime de 24 de metri.

în Piață se va auzi pe tot parcursul târgului Radioul Răcnetul lui Rudolf, unde vor fi difuzate cele mai frumoase piese de Crăciun, iar spectacolele folclorice și de colinde vor avea loc în imediata apropiere a bradului din Piața Unirii. De asemenea, vor mai avea loc povești la gura sobei cu Magic Puppet și Urbannect și piese de teatru de păpuși pentru copii, puse în scenă de Animart, după cum la Căsuța lui Moș Crăciun copiii și adulții vor putea asculta povești și își vor putea face fotografii cu Moșul.

Nu în ultimul rând, la cele 42 de căsuțe din incinta târgului, vizitatorii se vor putea încălzi cu ceai sau vin fiert și vor putea gusta tot felul de bunătăți oferite de producătorii locali din Transilvania: ciocolată de casă, vată pe băț, kürtőskalács, gogoși, produse tradiționale din carne. În plus, vor găsi la târg decorațiuni și produse handmade și de artizanat.

Întregul concept din spatele ediției din acest an a Târgului de Crăciun are la bază dorința noastră de a aduce măcar puțină bucurie, lumină și bunătate în această perioadă în care suntem mai dezbinați ca niciodată. 

Observăm în jur multă încrâncenare, multă teamă și o permanentă defensivă. Târgul asta ne propunem să ofere, în acest an atât de complicat: puțină bucurie și speranță pentru cei mici și mari. Plus câteva clipe de deconectare, cu respectarea regulilor în vigoare: purtarea măștii, distanțare, acces pe bază de certificat verde sau a dovezii trecerii prin boală. Vom uni, sub umbrela târgului, mai multe inițiative care au nevoie de ajutorul nostru și sperăm să putem ajuta împreună cât mai mult”, declară Mihai Oprean, directorul Târgului de Crăciun de la Cluj.

Târgul de Crăciun se va desfășura în perioada 26 noiembrie – 31 decembrie 2021, între orele 11:00 – 21:00.

Distribuie:

Postaţi un comentariu