Meșteri și producători locali pot fi din nou întâlniți în Parcul Etnografic

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Asociația Meșterilor Populari Clujeni vă invită la Piața volantă organizată în incinta Parcului Etnografic „Romulus Vuia” (str. Tăietura Turcului), în perioada 4-6 iunie 2021, între orele 10-18, ultima intrare ora 17.

Cum treci poarta mare de lemn a Parcului Etnografic, vei intra într-un univers al tradițiilor și datinilor românești, fie ele scrise, povestite, pictate, țesute, împletite în sfoară, sculptate în lemn și os, redate în lut și piele sau cusute. Vei putea gusta bunătăți tradiționale, roade ale pământului sau preparate din lapte și carne după rețeta bunicii. Te vei simți parte dintr-un muzeu viu, care pulsează prin creațiile meșterilor populari. Vei putea, de asemenea, asista la demonstrații de modelat lutul, de pictat pe ceramică, de pictat icoane și de lucrat la războiul de țesut. Acești meșteșugari pricepuți, uniți în 8 bresle care formează Asociația Meșterilor Populari Clujeni, vă așteaptă la Piața Volantă „Lume, lume… hai la piață”, ediția a 2-a.

Accesul publicului la eveniment se va face pe poarta principală a muzeului, prețul biletului fiind cel practicat pentru vizitarea Parcului (6 lei pentru adulți, 3 lei pentru studenți și pensionari, 1,50 lei pentru elevi și preșcolari).

Pe perimetrul unde se desfășoară evenimentul, respectarea măsurilor de siguranță (purtarea măștii și distanțarea fizică) este obligatorie. 

Distribuie:

Postaţi un comentariu