Liga Campionilor / Steaua forţează venirea primăverii, la Basel

În jocul tur Steaua şi FC Basel au terminat la egalitate. scor 1-1, acum bucureştenii au nevoie de victorie pentru a mai spera la calificarea în primăvara europeană

Codaşă în grupa E a Ligii Campionilor, cu un singur punct acumulat după trei jocuri, Steaua Bucureşti are o singură variantă în meciul din etapa a IV-a, contra elveţienilor de la FC Basel, victoria. Un succes în Ţara Cantoanelor ar păstra şanse reale pentru campioana României să se califice în fazele superioare ale competiţiilor continentale, iar un eşec ar însemna eliminarea roş-albaştrilor.

Reghecampf mizează pe viteză
Antrenorul campioanei României, Laurenţiu Reghecampf, a testat mai multe formule de joc în precedentele meciuri din Liga Campionilor însă, de fiecare dată echipa sa a ieşit din teren fără să fi cunoscut satisfacţia unui succes în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi.

Doar egalul cu Basel de la Bucureşti a mai păstrat ceva speranţe de calificare pentru gruparea bucureşteană. „Obsedat” de noţiunile de pressing şi recuperearea mingi, Reghecampf va miza cu siguranţă, în meciul din Elveţia, pe jucătorii de viteză din cele două flancuri, Alex Chipciu, respectiv Adi Popa. De altfel ultimul dintre aceştia a fost şi servantul pentru Tatu, autorul singurului gol stelist din actuala ediţie de Champions League.

„Am spus după fiecare joc că trebuie să privim înainte, cu optimism, fiecare joc din Liga Campionilor. E adevărat că avem şanse mici să mergem mai departe în Ligă, dar atâta vreme cât matematic aceste şanse există, datoria noastră este să credem în noi şi în şansa noastră. Ştim că FC Basel este o echipă solidă, am văzut acest lucru şi în partida tur de la Bucureşti, foarte important este să evităm greşelile pe care le-am făcut atunci şi să forţăm pe segmentele la care le suntem superiori”, a declarat Laurenţiu Rehecampf, la plecarea din România.

Revine la sitemul de succes
În ediţia trecută de campionat Steaua s-a remarcat în mod deosebit prin forţa fizică, prin pressing-ul necruţător şi prin viteza dezvoltată pe faza de cotraatac. Ulterior tehnicianul Stelei a încercat mai multe formule de joc, dar a revenit în ultimele zile la clasicul său 4-2-3-1, cel care a transformat echipa militară într-una invincibilă pe plan intern.

După ce s-a convins de forţa defensivă a echipei elveţiene, în jocul tur de la Bucureşti, Reghecampf a insistat la ultimele şedinţe de antrenament pe faza de recuperare la mijlocul terenului, tocmai pentru a-i ţine departe pe elveţieni de poarta lui Tătăruşanu.

În atac Steaua va miza încă o dată pe inspiraţia şi execuţiile neconvenţionale ale lui Piovaccari, dar şi pe pătrunderile din linia a doua ale lui Tănase şi Bourceanu. În benzile laterale viteza lui Chipciu şi Popa ar trebui să facă diferenţa, iar cei dou fotbalişti ar trebui să „livreze” centrări de calitate încareul advers.

„Toată echipa trebuie să fie implicată 100% în abordarea acestei partide. Orice lucru care nu va funcţiona în angrenajul nostru va crea situaţii dificile pentru poarta noastră şi exact acest lucru nu vrem să se întâmple dar, am încredere în echipă, ne-am pregătit la capacitate maximă şi ştiu că putem să întoarcem rezultatul de la Bucureşti. Am mai făcut acest lucru şi în alte meciuri din actuala ediţie a Ligii Campionilor, trebuie doar să fim concentraţi 100% şi să ne facem jocul nostru obişnuit”, a mai spus Reghecampf.

Distribuie:

Postaţi un comentariu