Cinema Victoria va difuza 30 de filme cu ocazia a două evenimente

Clădirea cinematografului "Victoria"/ Foto: Dan Bodea

Mediaș Central European Film Festival (7+1) – MECEFF aduce la Cinema Victoria 28 de filme dintre cele mai apreciate de public, realizate în perioada 1935-2012. Evenimentul va avea loc între 20 și 26 septembrie, iar festivalul a ajuns în acest an la cea de-a treia ediție.

Cea de-a treia ediție a MECEFF s-a desfășurat la Mediaș în perioada 24-28 iunie, sub titulatura „7+1”, incluzând în secțiunea competitivă câte un film din cele șapte țări ale Europei Centrale (Austria, Cehia, Polonia, Ungaria, România, Slovacia, Slovenia) și unul dintr-o țară invitată special. În acest an, țara invitată a fost Germania. Trofeul festivalului a fost adjudecat de Țiganii din Shanghai, iar premiul publicului a mers către Despre oameni și melci, se arată într-un comunicat de presă.

Prețul unui bilet este de 7 lei (pentru elevi, studenți și seniori), 10 lei (preț întreg) și 50 de lei (abonament cu 10 intrări).

Tot vineri, 20 septembrie, “Noaptea Albă a Filmului Românesc” ajunge la Cluj-Napoca pentru al treilea an consecutiv. Evenimentul îşi propune să ofere publicului larg ocazia de a petrece o noapte în compania unor filme româneşti de toate genurile, realizate de cineaşti din toate generaţiile, acoperind astfel o paletă cât mai largă de gusturi.

Anul acesta, festivalul propune la Cinema Victoria trei filme variate ca tematică și perioadă de realizare: E pericoloso sporgersi (1993), proiecție specială la aniversarea a 20 de ani de la debutul regizorului Nae Caranfil; Roșia Montană – un loc la marginea prăpastiei (Germania, România, documentar, 2012, regia: Fabian Daub) și Un film cu o fată fermecătoare (1996, regia: Lucian Bratu), proiecție specială dedicată actriței Margareta Pâslaru. Intrarea la acest eveniment este liberă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu