Alexandra Vătafu a marcat pentru România în preliminariile CM

Mijlocaşul echipei Olimpia Cluj, Ştefania Vătafu (foto, la minge) a marcat golul 9 al României, în victoria din Macedonia

Echipa naţională feminină de fotbal a României a debutat cu o victorie categorică, scor 9-1, în faţa Macedoniei, în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2015. Ultimul gol al “tricolorelor” a fost marcat de Alexandra Vătafu (foto), fotbalistă legitimată la Olimpia Cluj. Tehnicianul clujean Mireal Albon a trimis încă din primul minut al jocului nu mai puţin de şapte jucătoare de la Olimpia, alte două fotbaliste intrând pe parcursul partidei.

Pentru meciurile din preliminariile CM din 2015 în lotul României se regăsesc 12 fotbaliste de la echipa clujeană. Joi, 26 septembrie, tot în deplasare, România va juca în compania Italiei, pe stadionul “Mercante” din Bassano del Grappa. Vor urma partidele cu Cehia (30 octombrie, Cluj Arena) şi Spania (23 noiembrie, în deplasare), partidele din faza preliminariilor se încheie în 17 septembrie 2014.

Cele şapte cîştigătoare ale grupelor se califică la turneul final. Cele mai bine clasate patru echipe de pe locurile 2, vor în faza juca play- off pe 25/26, respectiv 29/30 octombrie 2014. Cîştigătoarele acestor două duble de baraj se vor confrunta în play – off -ul decisiv. Echipa care se va impune în acest ultim meci, va participa la turneul final al Cupei Mondiale, programat în vara anului 2015, în Canada.

Distribuie:

Postaţi un comentariu