2.500 de pacienți sunt tratați zilnic în unități medicale reabilitate prin REGIO

Prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Domeniului Major de Intervenţie 3.1 – Reabilitarea / modernizarea / echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate, Axa Prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, suma alocată regiunii noastre este de 24, 77 mil. Euro din aceasta 3, 78 mil. Euro reprezintă contribuţia de la bugetul de stat al României.

Au fost depuse de către beneficiari şi au fost evaluate de către experţii din cadrul ADR Nord-Vest un număr de 22 de cereri de finanţare. 14 au trecut toate etapele de evaluare şi selecţie, pentru acestea semnându-se contracte de finanţare.

Odată cu implementarea proiectelor, au fost reabilitate şi dotate cu echipamente medicale moderne ambulatoriile integrate de spital din municipiile reşedinţă de judeţ Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Bistriţa, Zalău dar şi din oraşe precum Negreşti-Oaş, Şimleul Silvaniei, Jibou, Dej, Crasna, Aleşd şi Năsăud, crescând astfel performanţele unităţilor medicale.

Doamna Sanda Cătană, director general interimar al ADR Nord-Vest, a declarat că “peste 2.500 de persoane beneficiază zilnic de condiţii de diagnosticare şi tratament mai bune în aceste unităţile medicale modernizate. Ca urmare a implementării cu succes a proiectelor care şi-au propus reabilitarea şi dotarea ambulatoriilor spitaliceşti din regiune cu aparatură modernă de investigaţii, recuperare, fizioterapie şi tratament, locuitorii regiunii beneficiază de servicii de sănătate mult îmbunătăţite. “

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest este Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013, sprijinind implementarea a 655 proiecte cu finanțare nerambursabilă totală de 675, 01 milioane Euro.
Mai multe detalii, pe proiecteREGIO.nord-vest.ro

Postaţi un comentariu