Zimbrii joacă a cincea finală consecutivă!

Csaba Gal (foto, la minge) a marcat trei eseuri pentru Știința Baia Mare și i-a calificat pe maramureșeni în finala SuperLigii Naționale

CSM Știința Baia Mare va juca cea de a cincea finală consecutivă în SuperLigă, după ce sâmbătă, zimbri au trecut, cu 26-16 (8-16), de Steaua București. A fost un meci echilibrat, cu numeroase răsturnări de scor, cu faze spectaculoase și eseuri de generic. Dacă în prima repriză Steaua a dat semne că ar putea produce supriza, reușind să se distanțeze la 8 puncte de gazde (8-16 la pauză), în partea secundă băimărenii, mult mai concentrați în ofensivă, au egalat situația de pe tabelă iar mai apoi au trecut la conducere, profitând și de superioritatea numerică de după eliminarea lui Tatu (minutul 47).

Ultimele două eseuri ale lui Gal și lovitura de pedeapsă transformată de Clarke au readus zâmbetele pe fețele miilor de spectatori de pe Lascăr Ghineț și le-au asigurat zimbrilor prezența în cea de a cincea finală consecutivă a SuperLigii.

”A fost un meci de vis, cu un public excelent. Prestația băieților, mai ales în repriza a doua, a fost foarte bună, dovadă și cele trei eseuri marcate, pe care nu le puteam înscrie fără băieți. Ne pregătim de revanșa cu Timișoara. Avem încredere în noi si nu putem să ne ratăm șansa”, a declarat omul meciului, Csaba Gal.

”Se pare că mergem după același tipar și că nu putem avea un meci fără emoții. Este important că am câștigat și că vom juca a cincea finală consecutivă. Este o performanță foarte importantă, mai ales că în ultimii ani am pierdut peste 25 de jucători. Nu ne gândim încă la finală. Vrem să ne bucurăm și să savurăm victoria aceasta, iar de luni încolo vom munci pentru finală”, a mărturisit tehnicianul băimărean Eugen Apjok.

CSM Știința Baia Mare va juca marea finală a SuperLigii CEC Bank pe 5 octombrie, pe Stadionul Arcul de Triumf din București, în compania campioanei en-titre, RCM Timișoara.

Distribuie:

Postaţi un comentariu