Zimbrii băimăreni, victorioși în derby-ul cu Steaua

Foto: Tania Purcaru

Cei care au deschis scorul au fost steliştii, cu un eseu marca Stătulescu, în minutul 7, eseu transformat de Vlaicu (0-7). După doar câteva minute, Clarke a redus din diferenţă, dintr-o lovitură de pedeapsă, dar stelistul Vlaicu, în minutul 19, a reuşit şi el să transforme o penalitate, astfel că scorul a devenit 3-10.

Băimărenii au forţat pe finalul primei reprize, reuşind să revină la conducere pe tabela de marcaj. Mai întâi Clarke, cu o penalitate, iar apoi eseul lui Cătună, transformat de acelaşi Clarke, au adus 10 puncte preţioase în contul gazdelor, care au intrat la vestiare cu o difernţp de doar 3 puncte, scorul la pauză fiind de 13-10.

În partea a doua a meciului tot steliştii au fost cei care au punctat primii. Vlaicu a reuşit o nouă lovitură de pedeapsă, iar mai apoi Dumbravă a ratat spectaculos o încercare de drop-gol, balonul lovin butul din dreapta. Băimărenii au înscris cel de-al doilea eseu, de data aceasta prin Van Heerden, iar Clarke a reuşit transformarea (20-13).

Vlaicu a mai adus 6 puncte în contul steliştilor, din două penalităţ dictate de centralul Miliţă în minutele 53 şi 57, scorul fiind din nou unul foarte strâns, 20-19. Finalul meciului a aparţinut băimărenilor, care au înscris o nouă încercare, prin Stoica, în minutul 78 (25-19). Clarke a ratat transformarea, dar elevii lui Eugen Apjok au reuşit să gestioneze foarte bine ultimele minute de joc, tinându-i pe roş-albaştri departe de terenul lor de ţintă.

În următoarea etapă, ce va avea loc pe 10 august, CSM Ştiinţa Baia Mare va evolua în deplasare la RCMUV Timişoara.

Cele două garnituri

* CSM Ştiinţa Baia Mare: Pristăviţă, Rădoi, Rusu, Dănilă, Van Heerden, Morrell, Buzatu, Ene, Falamoe, Wiringi, Ciuntu, Clarke, Gal, Cătună, Ionuţ Botezatu; Rezerve: Bărdaşu, Tamba, Hristache, Stoica, Diniş, Oprea, Bucur, Bălan

* Steaua Bucureşti: Nere, Adăscăliţei, Dobre, Mitu, Moisei, Ianuş, Lucaci, Baraulea, Pătraşcu, Dumbravă, I. Dumitru, Dascălu, Vlaicu, Pascu, Stătulescu; Rezerve: C. Dumitru, Neacşu, Grigore, Tatu, Melinte, Pasciuc, Nainer

 

Postaţi un comentariu