Volei / ”U” Cluj a învins campioana Tomis Constanţa

Voleibaliştii de la Universitatea Cluj au părăsit ultimul loc al clasamentului, după victoria cu 3-1, în faţa juniorilor campioanei en-tritre Tomis Constanţa / FOTO: Dan Bodea (arhiva)

Echipa masculină de volei Universitatea Cluj a obţinut o victorie istorică, scor 3-1 la seturi, în faţa campioanei en-titre a României, CVM Tomis Constanţa. Meciul din cadrul etapei a XXII-a a Diviziei A1, ultima a sezonului regulat, a fost echilibrată, clujenii trebuind să se întrebuinţeze serios pentru a obţine victoria, deşi aveau în faţă echipa de juniori a grupării campioane.

Sportivii pregătiţi de Romeo Lotei şi-au adjudecat primele două seturi la 24 şi la 23, după care au fost învinşi cu 23-25 în cel de al treilea. Ultimul set a fost câştigat de clujeni cu 25-20 şi ”U” părăseşte ultima poziţia a clasamentului la ultima apariţie a sezonului regulat.

Într-o altă partidă din cadrul etapei a XXII-a Ştiinţa Explorări Baia Mare a pierdut în faţa propriilor suporteri, scor 0-3 la seturi, iar Phoenix Şimleu Silvaniei a trecut, acasă, de CSM Agronomia Bucureşti cu 3-0 la seturi. Un rezultat excelent au obţinut voleibaliştii de la Unirea Dej care s-au impus greu, pe teren propriu, în fata celor de la Dinamo Bucureşti, scor 3-2  la seturi.

Într-un meci restanţă din etapa a XV-a Volei Municipal Zalău a învins cu 3-0 la seturi pe LPS Piatra Neamţ 3-0. La finalul sezonului regulat Tomis Constanţa ocupă prima poziţie a clasamentului, cu 51 de puncte, urmată de SCMU Craiova, cu 49 de puncte şi VM Zalău, cu 47 de puncte.

Unirea Dej a terminat pe poziţia a 5-a, Ştiinţa Explorări Baia Mare pe 6, iar Universitatea Cluj pe 10. În prima fază a play-off-ului vor avea loc confruntările VM Zalău – Ştiinţa Explorări Baia Mare, Dinamo Bucureşti – CS Unirea Dej, CS Arcada Galaţi – U. Cluj-Napoca, Phoenix Şimleu Silvaniei – VCM LPS Piatra Neamţ. Meciurile se vor disputa după sistemul „cel mai bun din trei meciuri”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu