As la poker la 23 de ani. Vlad Darie a câştigat peste 36.000 de euro la “PokerFest”

Vlad Darie speră ca într-o zi pokerul să fie sport olimpic.foto:poker1.ro

În mod sigur luna septembrie este una dintre cele mai norocoase pentru Vlad Darie, cel care a reuşit să pună mâna pe marele pot al Main Event-ului Pokerfest de la Mamaia. Sătmăreanul în vârstă de 23 de ani, care  este cunoscut în lumea poker-ului online sub numele de dariepoker, a intrat în atenția tuturor în primăvară, când a făcut două mese finale la PokerStars Spring Championship of Online Poker.

Cu toate acestea, titlul de la PokerFest Mamaia este cel mai bun rezultat al său la mesele de poker live. Vlad Darie a reușit să câștige main eventul PokerFest și un premiu de 36.680 euro.

Acesta a fost primul turneu major de poker al toamnei din România şi s-a desfăşurat pe parcursul a patru zile. Sătmăreanul nostru a intrat în ultima zi a competiţiei cu cel mai mare stack de fise, reuşind să domine masa finală, semnând patru din cele opt eliminări.

„Din capul locului trebuie să-ţi spun că pokerul este mai mult decât un joc de noroc. Dacă în alte ţări dezvoltate este socotit ca un sport, încet încet a ajuns să fie receptat la fel şi în România. Pentru mine totul a început ca un hobby, acum şase ani, iar pe parcurs am început să îndrăgesc acest sport şi să capăt experienţă. Cât priveşte turneul de la Mamaia pot să spun că am fost încrezător pe parcursul lui şi mă bucur imens pentru titlu si sper la mai multe”, ne-a declarat Vlad.

Următoarea etapă a PokerFest va avea în perioada 7-13 octombrie, în Budapesta.

Speră să reprezinte România la Olimpiadă

Vlad speră că într-o zi pokerul să fie probă olimpică mai ales că la Olimpiada din 2012 a fost admis în familia sporturilor olimpice.

„Începând cu ediţia din 2012, de la Londra, pokerul face parte din grupul sporturilor minţii, alături de şah, go şi bridge. Acestea au avut statut de sporturi demonstrative la Olimpiada londoneză, urmând apoi ca CIO să delibereze dacă vor fi incluse definitiv în programul Jocurilor Olimpice, începând din 2016. Sincer mi-aş dori tare mult ca într-o zi să reprezint România la o ediţie de jocuri olimpice. Până la urmă acesta este visul oricărui competitor“, încheie Vlad Darie.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu