Vizită nocturnă la Bătrâna Doamnă

Antrenamente nocturne pentru "galben albaştri"

Cu cinci puncte, acumulate în trei etape, Olimpia Satu Mare ocupă locul trei în clasamentul seriei a II-a din Liga a 2-a, poziţie pe care doar cei mai optimişti chibiţi din Satu Mare o întrezăreau.

Cu un moral excelent dat de poziţia din clasament, dar şi cu problemele vestiarului rezolvate, ” galben albaştri” urmează să joace în etapa a IV-a cu UTA Arad, echipă care momentan ocupă penultimul loc în clasament şi trăieşte doar din gloria titulaturii de campioană a provinciei dată de cele şase titluiri câştigate în perioada postbelică.

Duelul de sâmbătă reînoadă disputele dintre cele două echipe ardelene care de-a lungul anilor s-au întâlnit atât în Dizia A cât şi în Divizia B.

„Naşii” lui UTA în perioada anilor 70

Dacă de cineva s-a temut echipa din Arad, în perioada anilor 70, aceea cu siguranţă a fost Olimpia Satu Mare. O demonstreza rezultatele din campionatele 1974 până în 1979 când UTA a învins o singură dată ( n.r 15.09 1974, Etapa a VII-a UTA-Olimpia 2-1) !. În rest victorii pe linie a sătmărenilor, şapte la număr şi un singur egal.

Teodor Curpaş, preşedintele de atunci al Olimpiei îşi aduce cu mare drag de acele vremuri.

” Era perioada în care Olimpia era un nume respectat în Divizia A. UTA, care avea în componenţă mai mulţi internaţionali, erau abonaţii noştri. Pe unde îi prindeam îi băteam, asta atât în meciurile de campionat cât şi în Cupa României. Însă am admirat întotdeauna sportivitatea publicului arădean care ne aplaudau la scenă deschisă chiar dacă îi învingeam în propriul fief” ne-a declarat profesorul Curpaş.

Cele două echipe s-au întâlnit şi în eşalonul doi al fotbalului românesc, de data aceasta bilanţul fiind unul mult mai echilibrat.

Vor s-o “seducă” pe „Bătrâna Doamnă”

După o bună bucată de timp şirul întâlnirilor dintre cele două echipe se reînoadă cu partida de sâmbătă de la Arad, meci care se va juca în nocturnă (n.r ora 19.00) o premieră pentru duelurile arădeano-sătmărene.

Cum de altfel va fi o premieră şi pentru mulţi jucători ai Olimpiei, obişnuiţi mai degrabă cu tapşanele din Liga a III-a. Printre ei şi Daniel Feier, rezerva de lux a clubului sătmărean. „ Este o premieră şi pentru mine ca de altfel pentru majoritatea coechipierilor să jucăm în nocturnă, însă sunt sigur că ne vom descurca. Tocmai pentru a pregăti în condiţii optime acest meci staff-ul tehnic a decis ca antrenamentele să le facem în nocturnă , pentru a ne obişnui cu atmosfera. Sperăm să profităm de pasa proastă prin care trec momentan cei de la UTA şi să scoatem un rezultat bun mai ales că momentan suntem pe val.” ne-a declarat percutantul atacant.

În mod sigur meciul va fi unul special şi pentru fundaşul central al Olimpiei, Cornel Ene, acesta evoluînd sezonul trecut sub formă de împrumut la UTA. Deşi a evoluat doar un retur la “Bătrâna Doamnă” , Ene e regretat de suporterii arădeni, evoluţiile lui fiind apreciate de publicul arădean. „Îi datorez mult UTA-ei, antrenorului Adrian Falub și minunaților suporteri, care m-au ajutat într-un moment important al carierei mele. Nu e puțin lucru să debutezi și să joci constant la un club cu tradiția și pretențiile UTA-ei, am crescut mult ca fotbalist într-un singur an petrecut la Arad. De fapt, eu nu aș fi plecat niciodată de acolo, însă s-a ajuns într-o situație în care ar fi trebuit să aduc bani de acasă ca să mai pot juca la UTA. Oricum, o să-mi amintesc cu plăcere de clipele petrecute în vestiarul echipei, de foștii mei coechipieri de care m-am simțit foarte apropiat și împreună cu care formam un grup unit. Și acum mai țin legătura cu Bîrză sau Gornic, dar le urez multă baftă tuturor oriunde ar juca.  Sper să nu fiu fluierat la Arad, căci țin mult la suporterii arădeni și nu cred că i-am supărat cu ceva”, a declarat  Ene

Cum în lotul sătmărenilor nu există nici un accidentat, antrenorul Csik va aborda, probabil, partida de sâmbătă în formula folosită în partida câştigată cu ASA Târgu Mureş: Şuta (cpt.) – D. Muntean, Bălău, C. Ene, Iuhas – Molnar, Svarczkopf, Villand, Zsiga – Bujor, Lemac.

Program – Etapa a IV-a, Seria a II-a, Liga 2-a

CS Mioveni – CSM Rm. Vâlcea

Gloria Bistriţa – FC Bihor Oradea

CS Metalul  Reşiţa – CS Minerul Motru

Universitatea Craiova – FC Olt Slatina

UTA Arad – Olimpia Satu Mare

ASA Tg. Mureş – CS Universitatea Craiova

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu