Victorie chinuită pentru fotoliul de lider: Gloria Bistrița 1-0 FC Bihor

Gloria Bistrița obține a treia victorie din patru posibile și este lidera seriei, cu 2 puncte peste CSM Râmnicu Vâlcea.

După patru etape în seria a doua a ligii secunde, Gloria Bistrița are un bilanț aproape perfect, cu trei victorii și un rezultat de egalitate, cel mai recent succes fiind obținut ieri, pe teren propriu, în fața echipei FC Bihor, cu scorul de 1-0.

Gloria Bistrița continuă traseul foarte bun și se recomandă drept favorita seriei la promovarea în Liga I. „Vampirii” au obținut ieri cel de-al treilea succes consecutiv în actuala stagiune, după un meci altfel slab calitativ, în care după marcarea golului, bistrițenii s-au retras în apărare și doar lipsa de inspirație a adversarului la finalizare a făcut ca gazdele să obțină cele trei puncte.

Alb-albaștri au început partida în forță, Chițu amenințând pentru prima dată poarta adversă cu o centrare înșelătoare scoasă in-extremis de portarul bihorenilor, Smaranda. Presiunea bistrițenilor dă rezultate în minutul 26 al partidei, când mijlocașul Radu Mărginean îi pasează decisiv lui Antonache, care din 16 metri trimite un șut la firul ierbii și deschide scorul pentru amfitrioni.

Presiunea Gloriei continuă, Chițu fiind aproape de dublarea avantajului de pe tabelă, însă șutul său ratează ținta. Oaspeții se trezesc abia pe final de repriză, când Hadar îl dezmorțește pe Albuț (minutul 36), care reține fără emoții și își trimite echipa la vestiare cu un avantaj de un gol după 45 de minute de joc.

Repriza a doua aduce în teren două echipe parcă înghețate de frigul de afară, fotbaliștii Gloriei declanșând o sarabandă de ratări din situații ideale: mai întâi Țârcă încearcă portarul advers cu un șut de la distanță, pentru ca în minutul 69, Curtuiuș să rateze și el golul doi, trimițând în tribune din 20 de metri.

„Vampirii” se retrag în apărare și meciul se transformă într-o luptă oarbă pentru bihoreni, care atacă în neștire și pun presiune pe fundașii Gloriei. În minutul 87  oaspeții au ocazia de a egala, însă Florin Pop șutează într-un adversar și gazdele obțin cu mari emoții cele trei puncte disputate.

„Ne-am făcut meciul greu, după ce în prima repriză am dominat. Am ratat multe ocazii de gol, partida decurgea altfel dacă la pauză conduceam cu 2-0 sau 3-0. Partea a doua a meciului a fost echilibrată dar adversarul nu a prea pus probleme. Încă e devreme să ne considerăm favoriți la promovare, dar obiectivul nostru este promovarea, pentru asta jucăm ”, a declarat după meci secundul Gloriei Bistrița, Sandu Negrean.

În etapa a V-a din Seria a II-a a ligii secunde, Gloria Bistrița va întâlni în deplasare formația CSM Râmnicu Vâlcea, ocupantă a poziției a doua în serie cu 8 puncte. „Vampirii” rămân liderii clasamentului cu 10 puncte obținute din trei victorii și un egal.

Echipele de start:

Gloria Bistrița: Albuţ- Ţircă, Hlinca, Chibulcutean, Polgar – Budăcan, Mărginean, Stancu, Chiţu (Roşu ’75) – Curtuiuş, Antonache (Negruţ ’44) (Feher ’86)

FC Bihor: Smaranda- Letan, Lazăr, Mintaş, Lupu – Ianc, Pop – Bic (Nichita ’85), Pop, Sfarlea – Hadar

[stextbox id=”custom” caption=”Regrete pentru Cupa României”]La Gloria Bistrița, regretele eliminării rușinoase din Cupa României încă nu au trecut. După ce Avântul Bârsana, echipa care i-a scos pe bistrițeni din competiție, a fost învinsă fără drept de apel de Steaua București, scor 4-0, Sandu Negrean spune că regretă ratarea șansei de a juca cu una din marile echipe ale fotbalului românesc, însă eliminarea din Cupă are și avantajele ei: „Îmi pare rău dar îmi pare și bine. E adevărat că am fost eliminați rușinos și am pierdut ocazia să jucăm cu Steaua, însă am avut posiblitatea să fim mai proaspeți în campionat. S-a văzut că FC Bihor a jucat săptămâna aceasta și în cupă (n.r marți, cu FC Timișoara), jucătorii lor au fost mai obosiți. Dacă aveam și noi meci, era mai greu și pentru noi”, adeclarat Sandu Negrean. [/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu